Auteur Topic: De wereld van de hond . Alexandra Horowitz.  (gelezen 4213 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline greatballsoffire

  • Deugenietje
  • *
  • Berichten: 3.520
De wereld van de hond . Alexandra Horowitz.
« Gepost op: juni 21, 2011, 13:54:39 pm »

De wereld van de hond.Wat honden zien, ruiken en weten . Alexandra Horowitz.
ISBN 978 94 600 3202 8

www.uitgeverijbalans.nl


Beschrijving

Wat weten honden eigenlijk? Hoe denken ze? Hoe ervaren ze hun dagelijkse wereld, elkaar en dat andere eigenzinnige dier, de mens?
Dit boek geeft een frisse en unieke kijk op de wereld van honden, vanuit het oogpunt van de hond. In heldere taal maakt de lezer kennis met de vermogens van honden en krijgt een beeld van hoe het zou kunnen zijn om een hond te zijn.

Hoe is het om niet alleen elk etensrestje in huis te kunnen ruiken, maar ook het verdriet van mensen of zelfs het verstrijken van de tijd? Waarom kan een piepklein hondje zo fijn spelen met een grote Deense dog? Waarom móét een hond een man op een fiets wel achterna zitten? Kortom, hoe is het voor een hond om te leven op een halve meter boven de grond, terwijl hij de geuren van het trottoir opsnuift en tegen onze enkels en knieën aankijkt?

Alexandra Horowitz verklaart al deze zaken en nog veel meer. Hoewel haar boek geen formele trainingsgids is, biedt het wel praktische handvatten voor hondenliefhebbers die graag willen weten waarom hun honden doen wat ze doen. Horowitz doceert psychologie aan Columbia University.


NBD|Biblion recensie

Vindt je hond je lief wanneer hij je mondhoeken likt, of vraagt hij om eten? Markeert een hond zijn territorium wanneer hij regelmatig plast of laat hij boodschappen achter als op een prikbord van de supermarkt? Alexandra Horowitz geeft een interessante kijk in de leefwereld van de hond. Ze is gepromoveerd in cognitieve wetenschappen en heeft onderzoek verricht naar het kenvermogen van honden. Haar eigen hond diende daarbij als proefpersoon. Ieder onderwerp wordt dan ook ingeleid met een herkenbare situatie van haar hond. Er komen onderwerpen aan bod als lichaamstaal, zintuigen en de link tussen honden en wolven. Door het hele boek komen het sociale gedrag en de beleving van honden terug. Ze geeft veel nieuwe informatie, sommige oude theorieen worden zonder pardon weerlegd. De schrijfster gebruikt vakterminologie die weliswaar wordt verklaard, maar waardoor het boek minder makkelijk leest dan de titel doet vermoeden. Toch is het een welkome aanvulling op de bestaande boeken over honden en geeft het een verrassende kijk op hoe honden de wereld ervaren. Met register.

(NBD|Biblion recensie, Krista van den Berg)

Offline Borderfan

  • Slijkduiveltje
  • **
  • Berichten: 4.051
  • Geslacht: Vrouw
  • There is no greater friend than a faithful dog!
Re: De wereld van de hond . Alexandra Horowitz.
« Reactie #1 Gepost op: oktober 03, 2012, 12:05:27 pm »
Ziet er erg interessant uit.

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal