Auteur Topic: Fit met je hond - voetbal en racket & bal  (gelezen 3426 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EvilFreD

  • Kwispeltje
  • ****
  • Berichten: 1.185
  • Kandanou?
Fit met je hond - voetbal en racket & bal
« Gepost op: februari 01, 2009, 14:11:04 pm »


VOETBAL  

Geeft u nieuwe energie, is goed voor uw conditie en het geeft u de kans om nieuwe sociale contacten te leggen.
Bovendien wint u aan kracht, snelheid, uithouding, behendigheid, bewegingscoördinatie en gaat ook uw algemene conditie erop vooruit.        (480 Kcal/u - 2x 30min./week - makkelijke oefening)

Het plezierige aan voetbal is dat elke hond anders omgaat met de bal, in een poging om die – veel te grote – bal toch tussen zijn tanden te krijgen.

Bij het begin van het spel trapt u de bal zachtjes over de grond naar uw hond toe. Spoor hem ertoe aan om de bal te gaan halen. Vermits deze te groot is om zijn tanden erin te zetten, zal hij pas na een tijdje door hebben dat hij hem met z’n snuit moet duwen of er met z’n poten tegenaan moet slaan om de bal aan het rollen te brengen. Feliciteer uw hond zo veel mogelijk als hij het spelletje begint te begrijpen. Naarmate hij er beter in wordt, kunt u er meer mensen bij betrekken. Als uw hond te klein is voor een echte voetbal, dan kunt u in de dierenspeciaalzaak een zachte rubberen bal voor hem halen.


ADVIES VAN DE DIERENARTS

Houd rekening met de grootte van uw hond. Het zou best kunnen dat deze oefening niet echt aangewezen is voor kleinere rassen. Neem in dat geval een lichte bal in mousse. Neem ook altijd een bal die groot genoeg is zodat hij niet kan vastraken in de muil van de hond.RACKET & BAL  
-----------------

Het wegslaan van de bal met een racket is goed voor uw biceps, triceps (bovenarm) en schouderspieren. (410 Kcal/u - 20min. 2x/week - iets moeilijkere oefening)


Neem het racket niet te stevig vast - uw hand moet ontspannen blijven.
Sla de bal eerst zachtjes en onderhands op en roep dan "om ter eerst!", waarna u samen met uw hond achter de bal aan rent om hem als eerste te vangen.

Zodra hij het principe van dit spel begrepen heeft kunt u de bal harder en bovenhands opslaan. Op die manier verstevigt u de schouder- en rugspieren. Niets zo motiverend als het vooruitzicht van te winnen (of te verliezen!) - alleen raakt u zo in de ban van het spelletje dat u die extra inspanningen niet eens gewaar wordt. Beeldt u in hoe verrast uw hond wel zal staan kijken als u als eerste bij de bal bent die u speciaal voor hem had weggeslagen! U kunt dit spel ook met z'n tweeën spelen.
Begin op een paar meter afstand van elkaar en ga alsmaar verder van elkaar staan naarmate u beter begint te spelen. Een geweldige oefening, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw hond, die bekaf zal zijn door van de ene naar de andere te hollen en te springen om de bal te kunnen vangen! Let er wel op dat u uw hond niet oververmoeit en dat u op tijd stopt.

ADVIES VAN DE DIERENARTS

DEZE OEFENING IS NIET ECHT GESCHIKT voor honden of rassen waarvan geweten is dat ze broze gewrichten hebben.

« Laatst bewerkt op: februari 09, 2011, 14:30:44 pm door dogsfriendly »

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal