Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
Heb je de
activerings-mail
niet ontvangen?
Index
Forum
Help
Zoek
Kalender
Inloggen
Registreren
Dogsfriendly
»
Hondse woorden
»
Van kop tot Staart
»
Recepten voor de hond
« vorige
volgende »
Print
Pagina's:
1
[
2
]
3
Omlaag
Auteur
Topic: Recepten voor de hond (gelezen 30626 keer)
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #15 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:17:11 pm »
Harde Zolen
620 gr volkorenmeel
30 gr vet
1/4 l. vleesnat
kneed het meel met het vet en doe er zoveel vleesnat bij tot het een deegachtige massa wordt.
Rol het deeg uit op een dikte van 0.5cm
snij er vierkantjes (of andere figuren) uit
bak op 150°C tot ze bruin en knapperig zijn
Gelogd
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #16 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:17:41 pm »
Zoet-zuur verrassing
600 gr runderhart
1 kopje groente
200 gr hondenbrokken
5 blaadjes zuring
snij de zuring fijn
overgiet met heet water
laat de hondenbrokken weken
laat afkoelen en doe de groente erover
tenslotte doe je er het vlees bij.
Gelogd
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #17 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:24:01 pm »
Levercake:
Benodigdheden:
3 eieren
0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
1/3 of een 1/2 pond lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
2 koppen meel/tarwemeel
1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook
Het vlees malen en met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een mooi beslag. Dit beslag uitspreiden over een ingevette bakplaat en de voorverwarmde oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden celcius.
De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) pakje Carnibest (geen Rodi, dit bevat teveel water)enz.
hondenpannekoeken:
Maak een pannekoekenbeslag
- 3 eieren
- circa 1 pakje roomkaas of kwark of melk
- 500 tarwemeel/bloem/zelfrijzend bakmeel.
- 300 gram fijngemalen vlees. (lever, hart, carnibest, uitgelekt blikje tonijn/sardientjes)
Je roert dit door elkaar tot je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Hier bak je er pannenkoeken van.
Besmeer de pannekoeken vervolgens met roomkaas, hüttenkaas of kwark. Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.
Of....
Leg een pannekoek op een bord, besmeer deze met roomkaas, kwark, Carnibest, gemalen vis oid. Leg daarop de volgende pannekoek...weer besmeren en zo doorstapelen tot je een leuke taart hebt.
Bij een hondenverjaardag kun je de bovenkant afsmeren met een dikke laag kwark (lijkt op slagroom;-)
en daar de kaarsjes in zetten:-)
pannekoekentaart
Hondentaart
200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
200 gram tarwebloem
400 dl kippebouillon
zakje gemengde groente
Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
eetlepel olijfolie
Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuiig deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart af in c.a. 90 min. op 180 graden.
Verjaardagstaart
Benodigdheden:
3-4 pond kip of kalkoen gehakt (zonder bot)
1 pond gekookte zilvervliesrijst rijst
1 pond grof gehakte verschillende groentes,(wortels,bleekselderij,koolraap,boontjes, peterselie e.d.)
3-4 teentjes fijngehakte knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 lepel bakpoeder
200-250 gram volkoren/tarwemeel of havermout
Meng alles door elkaar en doe het mengsel in ingevette springvorm
Bak voor 1-1 1/2 uur op 175 graden
Wanneer de taart is afgekoeld kan je 't met kwark of yoghurt als "slagroom" bestrijken,
en dan kunnen de kaarsjes erop:-)
Viskoekjes om te bewaren.
Bereidingstijd 2 dagen.
1 blikje makreel
1 blikje zalm
1 blikje sardientjes
1 blikje tonijn
4 eieren
Flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
2 eetlepels gedroogde peterselie
4 teentjes knoflook of een eetlepen knoflookpoeder
2 koppen meel
Eieren en olie loskloppen in keukemachine. Teentjes knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis er in zijn geheel bij. (alleen als de vis op water staat, dit even laten uitlekken)
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng het meel erdoorheen tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in de oven. Dan vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. De volgende dag even omscheppen, en verder laten drogen. De dag daarop heb je harde viskoekjes die je in een afgesloten tupperwarebak een aantal weken kunt bewaren.
Havermoutkoekjes
ingrediënten:
- 2 koppen volkorenbloem
- 1 kop havermout
- 1 ei
- 1 kop kippenbouillon (mag van bouillonblokje)
- 1 teentje look
Bereiding:
De havermout een beetje laten weken in de bouillon (tot de havermout het vocht opgenomen heeft). De bloem en het ei en de geperste knoflook bijvoegen en een deeg maken. Uitrollen en vormpjes uitsnijden of er bolletjes van draaien. 20 minuten bakken op 180 -200°C.
Hondenkoekjes
1 kopje witte meel
1 kopje volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.
Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van.Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan
20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen wordendoor pindakaas of kleine stukjes vlees (gehakt)
Hondenkoekjes
Benodigdheden:
350gr. Tarwebloem
160gr. Havermoutvlokken
30gr. Gesmolten spekvet
60gr. Geraspte kaas
100gr. Kleine stukjes spek
60gr. Tartaar
275ml. Vleesbouillon
bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Hondenkoekjes
Benodigdheden:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik (uitlekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
90 ml plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
125 ml koud water
Pureer de peentjes en erwtjes in de keukenmachine.
Doe het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder in een beslagkom.
Voeg hierbij de gepureerde erwtjes/peentjes, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed.
Verdeel het deeg in 2 ballen;
Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; - rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte;
snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.;
Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat of een goed ingevette bakplaat.
verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant;
Draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten.
Hondentaart
Benodigdheden:
300 gr kippengehakt (mensenlijke consumptie,dus zonder bot)
400 gr tarwebloem
400 ml kippenbouillon
200gram kippenlevertjes
De kippenlevertjes in kleine stukjes snijden en door het kippengehakt roeren. Vervolgens doe je steeds een beetje bloem en bouillon erbij en mix je het met de deegmixer goed door elkaar heen. Dit is een vrij stevige massa en kleverig.
Als alles erin zit en goed gemengt is, verdelen over een bakplaat met bakpapier of goed ingevette bakplaat en bak het geheel ongeveer 1 1/2 uur in de oven op 180 graden celcius.
Naar eigen keuze kun je ook nog de volgende dingen toevoegen.:
teentje knoflook
blikje sardientjes
geraspte kaas
geraspte winterwortel
een ei
Pindakaas & honingkoekjes.
Benodigdheden.
100gr. meel
1 ei
15 gr (eetlepel) honing
5 gr. (theelepel) pindakaas)
60 gr. bakvet
1 theelepel bakpoeder
35 gr. havervlokken
2 gr. vanillesuiker of een paar druppels essence.
De honing met de pindakaas opwarmen totdat deze vloeibaar word. (ca. 20 sec. in de magnetron)
De ingrediënten met elkaar vermengen. Bakblik met wat bloem bestuiven het deeg met een lepeltje in hoopjes verdelen. 10 tot 15 min. afbakken in een tot 175 graden voorverwarmde oven.
Potatoes Au Canine
Benodigdheden:
700 gram in plakken gesneden gekookte aardappel (eventueel te vervangen door gekookte zilvervliesrijst)
2 eetlepels gemalen groente
100 gram verse roomkaas
1 eetlepel verse gist
2 eetlepels geraspte wortelen
60ml. melk
60 gram. geraspte kaas
Ingrediënten op de kaas en melk na mengen een in een springvorm doen. Overgieten met de melk en daarna afstrooien met de geraspte kaas. 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Gelogd
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #18 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:27:07 pm »
Gedroogde kip
Snij kipfilet in lange repen van ongeveer 2 cm breed en leg deze (op bakpapier) op een bakplaat in de oven op 50/75 graden dit 90 minuten.
Draai de repen om en nog een keer 90 minuten op 50/75 graden.
Neem de repen uit de oven en snij ze in smallere repen van ongeveer 1 cm en terug in de oven op 50/75 graden voor 60 minuten
Neem de repen uit de oven en snij ze in blokjes (ze krimpen nog)
Nog een keer 60 minuten op 50/75 graden.
Daarna moet je kijken hoe hard je de blokjes wil. Is het voor jou nog niet droog genoeg dan nog een keer de oven in voor 60 minuten op 50/75 graden.
Ik (Christel) heb 3 kg kip en 1 kg kalkoen in een keer gedaan op verschillende roosters/bakplaat in de oven.
Ik vries het in kleine porties in.
De eerste keer dat de kip in de oven moet heb ik de oven op 75 graden gezet nadien telkens op 50 graden.
Je kan dit met verschillende soorten vlees/gevogelte doen.
De hondjes hier vinden het lekker !
Even een update over het bewaren van de gedroogde kip.
Ik had een deel in een tupperware pot gedaan en daar onderaan een dubbel gevouwen stukje keukenrol ingelegd om het eventuele vocht toch nog op te kunnen vangen. Kip die hierin zat is van vandaag op en perfect goed gebleven ( toch bijna 12 dagen). Stukje keukenrol was een beetje vochtig.
Een ander deel had ik ingevroren. Gisterenavond heb ik daar een potje van uitgezet om te ontdooien en de stukjes kip zijn helemaal niet vochtig en plat.
Degene die ik vacuum getrokken heb liggen nog in de koele berging. Ze zien er ook nog goed uit.
Ik dat meer doen, die kip drogen, je kan het in grote hoeveelheden doen en het is perfect te bewaren
Ik ga voortaan alles wel invriezen in kleine hoeveel heden.
Gelogd
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #19 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:28:01 pm »
Heerlijke hondenkoekjes
450 volkoren tarwebloem
175gr havervlokken
2 el koolzaadolie
40gr geraspte Parmezaanse kaas
400ml kippen of runderbouillon zoutarm (hebben ze van Knorr)
5 tenen knoflook
3 wortels
Alles mengen. Tot een deeg kneden
Verdelen over je werkblad tot een laag naar gewenste dikte. Figuurtjes uit snijden of met een vormpje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de hondenkoekjes daarop. 40-50min laten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Schakel de oven dan uit en laat de koekjes uitharden en afkoelen in de oven.
Ze vinden deze koekjes heel lekker. Ik heb er ook een aantal ingevroren
Bananenkoekjes
375gr volkorentarwebloem
100ml magere melk
1 ei
1 gepureerde banaan
1 el suikerstroop (ik heb er gewoon een lepel suiker bijgedaan)
Meng alle ingredienten tot een deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 1cm dikte en sijd het in kleine vierkantjes.
Verwarm de oven voor op 150° C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop. Bak ze ongeveer 30min in de voorverwarmde oven.
Ook deze koekjes vonden ze héél lekker.
Gelogd
Riet
Zwemmertje
Berichten: 19.970
Geslacht:
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #20 Gepost op:
februari 01, 2009, 13:32:55 pm »
Gedroogde rundsvleesblokjes
Nodig: 500 gr (mager) rundsvlees
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1x1cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de blokjes vlees er naast elkaar op.
Zet de bakplaat in de koude oven en verwarm de oven tot 150° C. Bak het vlees 1u in de oven.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 100°C en zet de deur van de oven op een kier (bijvoorbeeld met een pollepel tussen te klemmen), zodat het vocht kan ontsnappen.
Laat de vleesblokjes nog 2 uur drogen in de oven.
Laat de blokjes vervolgens nog een nacht op kamertemperatuur drogen.
Luchtdicht verpakt kunnen de blokjes vlees tot 1 jaar bewaard worden - als uw hond tenminste zoveel geduld heeft :-)
Christel; Recept geprobeerd !
Ik heb de blokjes groter gelaten dan 1x1 cm omdat het vlees nog krimpt bij het drogen.
De blokje die na het drogen nog te groot zijn kan je gewoon in twee breken.
Het recept is goedgekeurd door de 2 aanwezige proevers
Emmanuelle; Ik heb het ondertussen ook gemaakt.
Hier wel 1x1cm gehouden. Ze krimpten inderdaad nog serieus.
Het was goed krokant & droog en ze vinden het héél lekker.
Ik heb het geen nacht meer laten drogen maar laten afkoelen en ingevroren. Het was toch droog genoeg
Gelogd
Borderfan
Slijkduiveltje
Berichten: 4.051
Geslacht:
There is no greater friend than a faithful dog!
Re:Recepten voor de hond
«
Reactie #21 Gepost op:
november 05, 2009, 20:52:42 pm »
Gelogd
Ilero
Slopertje
Berichten: 10.666
Geslacht:
Hemelse Hondentaart
«
Reactie #22 Gepost op:
november 22, 2010, 20:30:11 pm »
Hemelse Hondentaart (Zelfs Zino vond het heel lekker en zij is echt een moeilijke eter):
Bereiding: 10 minuten + 90 minuten in de oven
Dit heb je nodig:
200 gr. Kippengehakt
200 gr. Tarwemeel
4dl. Kippenbouillon
Zakje gemengde groenten
Paar teentjes knoflook of 1 eetlepel poeder
1 eetlepel olijfolie
Meng alle ingrediënten door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuïg beslag heb.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 90 minuten.
Dit is het oorspronkelijke recept. Wij hebben het een beetje aangepast gehad:
200 gr. Kipfilet (wordt toch gemixt)
200 gr. Tarwemeel
4dl. Kippenbouillon
Zakje gemengde groenten (ongeveer 250 gr. genomen)
1 koffielepel knoflookpoeder (1 eetlepel leek ons wat veel)
1 eetlepel archide olie.
Gelogd
Doggie-Walker
Puppedup
Berichten: 3
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #23 Gepost op:
augustus 28, 2012, 13:55:41 pm »
Gelogd
Moozer
Snuifdooske
Berichten: 7.156
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #24 Gepost op:
januari 31, 2016, 15:36:35 pm »
Honingkoekjes
150 gr volkorentarwebloem
150 gr fijne havervlokken
2 tl bakpoeder
30 gr boter, zacht
2 el honing
2 eieren
100 ml melk
bloem om te bestuiven
Alles mengen en kneden.
In folie wikkelen en 30 minuten in koelkast leggen
Werkblad met bloem bestuiven en deeg uitrollen tot 1 cm dikte
Vormpjes uitsteken
Op bakplaat 25-20 minuten in de oven, 200°
Oven uit en 2 uur in de oven laten drogen.
Ze zijn dan hard.
Zijn lekker om zelf te knabbelen...
Ik had een 20-tal koekjes.
Recept uit het boek 'Beestachtig lekker'
«
Laatst bewerkt op: januari 31, 2016, 15:39:18 pm door Moozer
»
Gelogd
Xtreme Taz
Grompot
Berichten: 23.659
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #25 Gepost op:
januari 31, 2016, 18:24:22 pm »
Gelogd
http://www.bloggen.be/cairn/
The road to my heart is paved with paw prints.
Nathy
Wriemelkontje
Berichten: 487
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #26 Gepost op:
januari 31, 2016, 19:08:14 pm »
Oh super dieze rubriek hier ... Dank je wel ...
Zal zeker enkele eens uitproberen en dan laat ik weten wat mijn meid ervan vond hé
Gelogd
Nathy
Loki
Wriemelkontje
Berichten: 454
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #27 Gepost op:
februari 08, 2016, 17:28:40 pm »
Recepten voor Chucky's verjaardagskoekjes:
Aardappelballetjes:
Ingrediënten:
- 2 gekookte aardappelen
- 50 gr magere kwark
- 50 gr leverworst
- 50 gr speltmeel
- 1,5 el pl olie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
Bereiding:
over voorverwarmen op 200°C.
Schil aardappelen en pureer ze.
Meng met kwark en leverworst.
Voeg meel, olie en rozemarijn toe.
Kneed met handmixer tot soepel deeg.
Laat 30 min. rusten.
Vorm met je handen deegballetjes ter grootte van een kers.
Verdeel over bakplaat (met anti-aanbaklaag of bakpapier)
Bak ong. 25 min.
(Tip: Rozemarijn schijnt de hond te beschermen tegen teken)
Pompoendaalders
Ingrediënten:
- 30g pompoen
- 75g volkorentarwemeel
- 35g geplette havervlokken
- 10g gehakte hazelnoten
- 10g tarwezemelen
- 0,5 el stroop
- bloem om werkvlak te bestuiven
Bereiding:
Verwarm oven voor op 180°C.
Schil en rasp pompoen fijn.
Meng meel, havervlokken, zemelen en hazelnoten.
Voeg geraspte pompoen en stroop toe en meng goed.
Voeg 75 dl water toe.
Kneed massa met handmixer tot deeg loskomt van de kom en niet meer plakt.
Rol deeg uit (op bestoven werkvlak) tot dikte van 4 mm.
Prik met vork gaatjes in.
Vorm een rol en snijd 1 cm dikke plakjes ervan.
Leg op bakplaat en bak 30 min.
Visfrikadellen:
Ingrediënten:
- 50 gr roodbaars (graatloos)
- 1,5 el olie
- 25 ml melk
- 50g tarwezemelen
- 25g maizena
Bereiding:
Verwarm oven voor op 170°C.
Snijd vis in stukken en pureer met olie, melk en 25 ml water in keukenmachine.
Meng zemelen met maizena en voeg vismengsel toe.
Kneed met handmixer tot stevig deeg.
Vorm kleine frikadellen en leg op bakplaat.
Bak 35 min.
(Tip: Vis bevat vooral Vit. A,B; roodbaars ook Vit. E en C. Vis is aan te raden als hoofdmaaltijd 1* in de week.)
Bewaring:
Pompoendaalders en Visfrikadellen zijn 1 week houdbaar in doos. Aardappelballetjes 1 week in de frigo.
Gelogd
" Vergeet niet dat je hond alles doet om je te behagen. Als de hond iets verkeerds doet, dan heb jij een fout gemaakt."
Moozer
Snuifdooske
Berichten: 7.156
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #28 Gepost op:
februari 08, 2016, 17:47:55 pm »
Enkel voor de hond?
Gelogd
Loki
Wriemelkontje
Berichten: 454
Geslacht:
Re: Recepten voor de hond
«
Reactie #29 Gepost op:
februari 08, 2016, 17:54:19 pm »
Citaat van: Moozer op februari 08, 2016, 17:47:55 pm
Enkel voor de hond?
Ook voor mensen
Heb ze zelf geproefd en vooral de aardappelballetjes die smaakten
De hondjes waren er ook verlekkerd op, hé Nathy
Gelogd
" Vergeet niet dat je hond alles doet om je te behagen. Als de hond iets verkeerds doet, dan heb jij een fout gemaakt."
Print
Pagina's:
1
[
2
]
3
Omhoog
« vorige
volgende »
Dogsfriendly
»
Hondse woorden
»
Van kop tot Staart
»
Recepten voor de hond
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal