Iedereen kan hier zijn/haar receptjes posten en anderen kunnen er misschien iets van opsteken en een keer uitproberen...
WOK 'ZWARTE PEPER'
Ingedienten
- 1 courgette
- verse wortelen
- verse champignons
- look
- kipfilet
- sojasaus (eventueel van Amoy)
- saus black pepper/zwarte peper (van Amoy)
- archide olie
- mie / noodles
- peper
- zout

Recept
01. Breng wat water aan de kook (voor de mie)
02. Neem een klein stukje look. Haal het hartje eruit, dit gebruiken we niet... Snij de look zo klein en fijn mogelijk
03. Snij de champignons in schijfjes
04. Snij de courgette in lange reepjes. Ook hier gebruiken we het hart (midden) niet
05. Snij de wortels in lange dunne reepjes
06. Snij de kipfilet in blokjes
07. Breng Archide olie in de wokpan zodat nét de bodem bedekt is
08. Doe de look in de wokpan
09. Doe eventjes later ook de kippenblokjes in de wok
10. Voeg een snuifje peper en een beetje zout toe
11. Eventjes later doe je ook de wortelen in de wok. Zorg dat de kip niet beneden blijft liggen of aanbakt
12. Laat de worteltjes even vergaren met de kip
13. Doe er vervolgens ook de champignons en courgettereepjes erbij
14. Daarna doe je ook sojasaus in de wok (2 keer snel de wok rond, niet té veel)
15. Giet de mie af en voeg het toe in de wokpan
16. Doe dan de zwarte peper saus erbij en goed mengen
17. De wok nog eventjes op het vuur laten staan, zodat de saus kan ‘dikken’
18. Je kan ook fijn gesneden koriander toevoegen (dit is een optie)
19. Afwerken kan je met gebakken uitjes (dit is een optie)
Zwarte peper saus van AMOY (Delhaize - Colruyt)

Gebakken uitjes van GO-TAN (GB)

*edit* RECEPT MET FOTO'S
01. Breng wat water aan de kook (voor de mie)

02. Neem een klein stukje look. Haal het hartje eruit, dit gebruiken we niet... Snij de look zo klein en fijn mogelijk
03. Snij de champignons in schijfjes
04. Snij de courgette in lange reepjes. Ook hier gebruiken we het hart (midden) niet
05. Snij de wortels in lange dunne reepjes

06. Snij de kipfilet in blokjes
07. Breng Archide olie in de wokpan zodat nét de bodem bedekt is
08. Doe de look in de wokpan

09. Doe eventjes later ook de kippenblokjes in de wok

10. Voeg een snuifje peper en een beetje zout toe
11. Eventjes later doe je ook de wortelen in de wok. Zorg dat de kip niet beneden blijft liggen of aanbakt
12. Laat de worteltjes even vergaren met de kip
13. Doe er vervolgens ook de champignons en courgettereepjes erbij

14. Daarna doe je ook sojasaus in de wok (2 keer snel de wok rond, niet té veel)
15. Giet de mie af...

... en voeg het toe in de wokpan

16. Doe dan de zwarte peper saus erbij...

Goed mengen...

17. De wok nog eventjes op het vuur laten staan, zodat de saus kan ‘dikken’
18. Je kan ook fijn gesneden koriander toevoegen (dit is een optie)

19. Afwerken kan je met gebakken uitjes
