Auteur Topic: U gaat op reis met KLM  (gelezen 5741 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
U gaat op reis met KLM
« Gepost op: januari 20, 2011, 13:53:46 pm »


KLM
www.klm.com

Bij vervoer van uw huisdier als bagage of vracht dient u er rekening mee te houden dat in sommige landen invoerbeperkingen gelden.

Daarnaast moeten huisdieren in een geschikte dierenreistas of kennel worden vervoerd. Zorg er bovendien voor dat de benodigde inentingen en vereiste documenten ruim op tijd zijn geregeld. Vergeet niet ten minste 48 uur voor vertrek telefonisch het vervoer van uw huisdier te reserveren.

Ongeacht of uw huisdier in de cabine, in het bagageruim of als vracht wordt vervoerd, heeft het de juiste reisdocumenten en vaccinaties nodig. Bovendien hebben sommige landen strikte regels voor de invoer van huisdieren.

Zorg dat u minimaal 48 uur van tevoren telefonisch reserveert voor het vervoer van uw huisdier.

Waar bevindt mijn huisdier zich tijdens de vlucht?

Uw huisdier wordt vervoerd in een speciaal geventileerd en verwarmd deel van het ruim van het vliegtuig

Tarief:

Afhankelijk van uw bestemming betaalt u een vast tarief voor het vervoer van uw huisdier. Zorg dat u minimaal 48 uur van tevoren telefonisch reserveert.

Als het dier, inclusief kennel, meer weegt dan 75 kg (165 lbs) dan kan het uitsluitend als vracht door Air France-KLM Cargo vervoerd worden. Daarvoor gelden speciale vrachttarieven.

Als u vanuit Europa vertrekt, gelden de onderstaande prijzen in EUR (of het equivalent in de plaatselijke valuta).
Als u vanuit Canada vertrekt, gelden de onderstaande prijzen in CAD.
Als u vanuit een andere locatie vertrekt, gelden de onderstaande prijzen in USD of het equivalent in de plaatselijke valuta.

Als uw huisdier als ruimbagage meereist en uw overstap op Amsterdam Airport Schiphol langer dan 2 uur duurt, dient u EUR 150 (of USD/CAD 200) extra te betalen voor de verzorging van uw dier tijdens het overstappen.
       
vervoer van uw huisdier + kennel   Op alle vluchten       
           Binnen Europa
Toeslag  EUR 70


Van Europa naar Algerije, Israël, Libië of Marokko of vice versa;
Op diverse andere routes:      
       Toeslag   EUR 200In de cabine

Alleen kleine katten en honden van maximaal 6 kg (13 lbs), inclusief reistas of kennel, mogen mee in de cabine. Uw huisdier moet dan vervoerd worden in een harde kennel van maximaal 20 cm hoog of in een dierenreistas van maximaal 115 cm (45 inch) (lengte + breedte + hoogte). Deze kunt u onder de stoel voor u plaatsen. Als u uw dier in de cabine wilt laten meereizen, dient u minimaal 48 uur van tevoren telefonisch te reserveren. Houd er rekening mee dat wij per vlucht slechts een beperkt aantal kennels in de cabine toestaan.


Als ruimbagage

Katten en honden mogen als ruimbagage meereizen in een speciaal geventileerd deel van het vliegtuig. Uw dier moet dan vervoerd worden in een kennel die voldoet aan de wettelijke eisen van de IATA (International Air Transport Association). Kennels die voldoen aan deze eisen zijn bijvoorbeeld van de merken 'Sky' en 'Vari'. U kunt zo’n kennel aanschaffen bij grotere dierenspeciaalzaken of bij een gespecialiseerde vrachtagent. Huisdier en kennel mogen samen niet zwaarder zijn dan 75 kg (165 lbs). Als u uw dier in het ruim wilt laten meereizen, dient u minimaal 48 uur van tevoren telefonisch te reserveren. Houdt u er rekening mee dat wij slechts een beperkt aantal dieren als ruimbagage kunnen vervoeren.

Op vluchten van KLM Cityhopper die langer dan 2 uur duren, kunnen we helaas geen dieren in het ruim vervoeren. Jaarlijks tussen 1 november tot 31 maart mogen huisdieren niet mee in het ruim van KLM Cityhopper-vluchten omdat het bagageruim van onze Fokker-toestellen niet verwarmd kan worden.

Als vracht

Uw huisdier moet als vracht met Air France-KLM Cargo worden vervoerd als:

- Uw huisdier met kennel meer weegt dan 75 kg (165 lbs).

- De kennel groter is dan 292 cm/115 inch (lengte + breedte + hoogte). In sommige toesteltypes mag de kennel niet groter zijn dan 247 cm/97 inch (lengte + breedte + hoogte). Neem contact op met uw reisbureau of bel ons voor advies.

- Het huisdier reist naar Australië, Hongkong, Ierland, Verenigde Arabische Emiraten, Kenia, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen

Voor het vervoer van uw huisdier zijn verschillende documenten verplicht. Deze moeten in het Engels zijn opgesteld.

    * Uw huisdier heeft een geldige, door een erkende dierenarts ondertekende gezondheidsverklaring nodig. De verklaring moet tussen twee en acht dagen voor vertrek zijn uitgegeven.
    * Uw huisdier moet op de dag van vertrek ten minste 10 weken oud zijn. Voor pups tot 12 weken gelden vaak extra regels. Omdat deze per land kunnen verschillen, raden we u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist.
    * Een geldige verklaring waarin staat dat het dier minstens 21 dagen voor vertrek is ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) is verplicht.
    * Reist u naar een bestemming buiten de Europese Unie? Dan adviseren we u om ruim voor vertrek bij de plaatselijke ambassade te informeren naar de regels en vereiste gezondheidsverklaringen voor het invoeren van een huisdier.
    * Huisdieren die van of naar de Europese Unie reizen, moeten een microchip of tatoeage en een officieel EU-huisdierenpaspoort hebben. Dit paspoort moet zijn uitgegeven door een erkende dierenarts en moet de volgende gegevens bevatten:

      1. naam en adresgegevens van de eigenaar
      2. beschrijving van het huisdier, zoals de kleur van de vacht
      3. type identificatie: microchip of tatoeage
      4. de datum en het merk van de inenting tegen rabiës
      5. serologische test op rabiës
      6. bewijs van tekenbehandeling
      7. bewijs van behandeling tegen echinokokken
      8. overige inentingen


Voor hulpdieren die getraind zijn om passagiers met beperkingen of reddingsteams bij te staan, hebben we speciale regels. U kunt hierover meer informatie opvragen bij KLM Cares. 

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal