Auteur Topic: U gaat op reis met Thomas Cook Airline  (gelezen 4873 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.714
  • Geslacht: Man
U gaat op reis met Thomas Cook Airline
« Gepost op: januari 20, 2011, 13:45:31 pm »
THOMAS COOK AIRLINE
http://www.thomascookairlines.com

Het vervoer van huisdieren dient voorafgaandelijk door TCRB N.V. uitdrukkelijk te zijn aanvaard. Het verzoek daartoe dient on-line via de daartoe speciaal voorziene koppeling op de website www.thomascookairlines.com te worden gedaan aan TCRB N.V., en dit tijdig, en uiterlijk 72 uur voor het vertrek van zijn vlucht.

Daarenboven zullen de volgende bepalingen in acht moeten worden genomen:
*De reiziger dient er voor te zorgen dat alle wetten, verordeningen, reglementen en enige andere rechtsregels van de landen waarheen en waaruit het huisdier reiziger vliegt, alsmede van alle transitlanden, worden nageleegd.
*De reiziger moet beschikken over alle documenten betreffende de gezondheid van het huisdier.
*Hij moet tevens in het bezit zijn van de nodige documenten voor het vervoer van huisdieren (zowel ingeval het vervoer gebeurt in de cabine als in het bagageruim van het luchtvaartuig). De reiziger wordt er hierbij op gewezen dat, voor vluchten binnen de Europese Unie hij in voorkomend geval dient te beschikken over een "paspoort voor het intracommunautair verkeer van honden, katten en fretten" dewelke hij bij zijn dierenarts kan verkrijgen.
Zogenaamde "gevechtshonden" zullen in geen enkel geval worden vervoerd.

Kleine honden en katten zullen in de cabine van het luchtvaartuig kunnen worden vervoerd indien aan alle volgende voorwaarden is voldaan:
- de betrokken hond of kat weegt maximaal 6 kilogram;
- de betrokken hond of kat is minstens 8 weken oud;
- de betrokken hond of kat wordt in een gesloten hygiënisch waterdichte tas of mand vervoerd;
- alle voorzorgen zijn genomen opdat de betrokken hond of kat op geen enkele wijze het comfort van de andere reizigers kan aantasten;
- in voorkomend geval, de betrokken teef of kattin is niet drachtig.

Per reiziger zal maximaal één hond of kat in de cabine van het luchtvaartuig worden vervoerd.
Grotere honden en katten (i.e. honden en katten die meer dan 6 kilogram wegen), zullen in het bagageruim van het luchtvaartuig kunnen worden vervoerd indien aan alle volgende voorwaarden is voldaan:
- het betrokken huisdier werd opgesloten in een kooi, vervaardigd uit metaal of plastiek;
- de betrokken kooi is voldoende groot opdat het opgesloten dier er zich zonder enige belemmering in zou kunnen bewegen;
- de betrokken reiziger meldt zich, met het gekooide dier, minstens 2 uur voor het vertrek van zijn vlucht bij de incheckbalie aan.
Het gekooide huisdier zal samen met de geregistreerde bagage van de reiziger bij de aanmelding worden gewogen. Indien beide samen het toegestane maximaal gewicht aan geregistreerde bagage overschrijden, zal overeenkomstig artikel 7.1 een vergoeding moeten worden betaald.

artikel 7.1:
De geregistreerde bagage die zonder extra kosten wordt vervoerd, is beperkt in aard en omvang.
Enkel bagage die als normale reisbagage kan worden beschouwd, zal als geregistreerde bagage worden vervoerd.
Het toegestane maximaal gewicht aan geregistreerde bagage is afhankelijk van de luchtvervoerder die de betrokken vlucht uitvoert en zal op het vervoersdocument worden vermeld. In elk geval zal het toegestane gewicht minstens 15 kilogram per reiziger bedragen; voor vluchten uitgevoerd door de luchtvervoerder THOMAS COOK AIRLINES BELGIUM N.V. zal zij 20 kilogram per reiziger bedragen. Op het ogenblik van de aanmelding zal, voor het vervoer van extra gewicht boven het vermelde toegestane gewicht, een vergoeding moeten worden betaald.


Blindengeleidehonden zullen steeds in de cabine van het luchtvaartuig worden vervoerd, en dit ongeacht hun gewicht. De blindengeleidehond zal evenwel, voor de ganse duur van de vlucht, moeten zijn gemuilkorfd en aan de leiband moeten worden gehouden.
« Laatst bewerkt op: januari 20, 2011, 13:59:06 pm door dogsfriendly »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal