Auteur Topic: U gaat op reis met de TGV, Thalys of de EUROSTAR  (gelezen 10030 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.727
  • Geslacht: Man
U gaat op reis met de TGV, Thalys of de EUROSTAR
« Gepost op: januari 20, 2011, 13:41:29 pm »


THALYS:

Kleine honden of andere huisdieren mogen gratis reizen, als ze vervoerd worden in een mand of kooi van maximum 55 x 30 x 30cm. Deze moeten zo gemaakt zijn dat het dier de andere reizigers niet kan storen.
Geleidehonden voor blinden genieten eveneens gratis transport.


Andere honden worden slechts toegelaten in de rijtuigen als ze op schoot gedragen of dicht aan de leiband gehouden worden, op de vloer van de rijtuigen en gemuilkorfd om hun omgeving niet te hinderen. Mocht een passagier bezwaar maken tegen de aanwezigheid van een hond of een ander huisdier, dan kan de Trein manager de eigenaar en het dier naar een ander deel van de trein verplaatsen. In laatste instantie kan het dier, indien het gemuilkorfd en aan de leiband gehouden is, ook in het bagagerijtuig worden ondergebracht.
Informeer uw medereizigers van de aanwezigheid van uw huisdier voor u plaats neemt.
 EUROSTAR:

Enkel en alleen blindengeleidehonden worden toegelaten aan boord van Eurostar en dat onder strikte voorwaarden.

Om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen, dienen de honden voorzien te zijn van een electronische chip, en moet men over volgende documenten beschikken:

    * een certificaat om het Verenigd Koninkrijk binnen te mogen (beschikbaar bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw)
    * een certificaat van behandeling tegen Ectoparasieten en Endoparasieten (beschikbaar bij het Ministerie van Middenstand en Landbouw)
    * een verklaring in te vullen door de persoon die het dier in Engeland binnenbrengt (PETS 3: Pet Travel Scheme Declaration for Completion by person bringing the animal(s) into England). Dit document is beschikbaar bij de Britse douanediensten, en mag ook bij aankomst in Londen ingevuld worden.

 


TGV

Bent u vergezeld van een kat of van een kleine hond, die in een mandje of kistje reist? Dan hebt u voor uw huisdier een speciaal vervoerbewijs nodig. Dit is in onze stations beschikbaar tegen een forfaitaire prijs van € 10 (TGV Brussel-Frankrijk en Brussel-Rijsel).

 
Is uw hond te groot voor een mandje, dan mag hij bij u op schoot of aan de leiband. In beide gevallen moet uw hond wel gemuilkorfd zijn.
Voor uw hond dient u in het station een vervoerbewijs aan te schaffen. De prijs van dit vervoerbewijs komt ongeveer overeen met de helft van een vol tarief voor een volwassen reiziger in tweede klas.

Een hond die een blinde reiziger begeleidt mag zonder muilkorf GRATIS mee.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal