Auteur Topic: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF  (gelezen 187394 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #945 Gepost op: maart 13, 2016, 20:22:31 pm »
Hallo allemaal,

Weer hoogste tijd om hier nog eens wat te komen vertellen.

Tegenwoordig hebben we het zeer druk gelukkig. Gelukkig ja, want vrouwtje heeft bijna een jaartje niet veel met ons kunnen gaan wandelen omdat ze last had van hare voet. Maar ze is de schade aan het inhalen en Layla en ik vinden dat niet erg!

Een tijdje terug hebben de baasjes een cairn terrier wandeling uitgestippeld in Lanaken bij de hondenschool. De mensen van de hondenschool hebben toen alle cairntjes leuk ontvangen en hun baasjes voorzien van heerlijk ruikende spaghetti. (Ben het er wel niet mee eens dat we niet mochten proeven!)

Veel volk gekomen:

En op wandel!De regen die talrijk gevallen was zorgde hier en daar wel voor een verrassing:

Maar dat mocht de pret niet drukken:

Dit was na afloop voor de baasjes. Ze hebben gesmikkeld hoor!!!En wij 4tjes <3 <3We hebben er ook weer een nieuw vriendje bij. Louka. Een Ierse Terrier van op de HS. Coole gast zenne. Staat wel graag op foto en heel af en toe doen we dan maar mee he (is vrouwke ook weer effe content)

Ondergetekende met Louka:

Layla met Louka:Met ons 3-tjes

Zo nu zijn jullie weer een beetje bijverteld. Ben er zeker van dat jullie hebben genoten van de foto's........daarom eindig ik dit keer met een foto van zus en mij :D

Layla:Ondergetekende:


« Laatst bewerkt op: maart 13, 2016, 20:24:46 pm door Xtreme Taz »
http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

Offline Loki

 • Wriemelkontje
 • *
 • Berichten: 454
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #946 Gepost op: maart 13, 2016, 20:37:40 pm »
Toffe foto's, dit moet beslist een leuke dag geweest zijn  :thumbs:
" Vergeet niet dat je hond alles doet om je te behagen. Als de hond iets verkeerds doet, dan heb jij een fout gemaakt."

Offline Ilero

 • Slopertje
 • ****
 • Berichten: 10.666
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #947 Gepost op: maart 13, 2016, 20:53:34 pm »
 :thumbs: :thumbs:

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #948 Gepost op: mei 08, 2016, 17:11:01 pm »
Hallookes allemaal,

Kom ik nog eens binnen vallen met mijn belevenissen.

Naast de gebruikelijke wandelingen en uitjes weinig te melden gehad. Maar nu hebben we wel weer een leuk uitje gemaakt met de baasjes.

Donderdag was er al iets van te merken in huis. Opruimen, poetsen, een koffer voor de baasjes en 1 voor ons die het vrouwtje ging klaar zetten..... Hm, hier gaat weer iets gebeuren.
Vrijdag vertrekken de baasjes eerst alleen....zou ik me dan toch vergist hebben?

Nee hoor, daar zijn ze weer!! En nu beginnen ze met alles in de auto te laden, onze tuigjes aandoen, wij de achterbank op en daar gaan we, op weg naar Zomergem volgens het vrouwtje. Nooit van gehoord, dus voor zus en mij weer een nieuw avontuur!

Overnachten doen we bij B&B Sommergem. Aangekomen komen 2 vriendelijke heren op de baasjes af om ze even wegwijs te maken en daarna mogen wij op ondrzoek uit. In elk geval hoor je ons al niet klagen over de kamer! Hier hebben we heel wat lig en verstop plekjes!

 

Ook voor de baasjes van alle gemakken voorzien en een mooi uitzicht:Kijk! Das mijn "ik ben content" smoeltje :DDe tuin verkennen. Wel aangelijnd want er loopt een poes rond die woont daar en Layla en ik houden niet van poezebeesten GrrrrrrDeze hangt boven onze deur, vrouwtje vind dat sjiek, hmmm, ik weet niet???Klaar voor een eerste wandeling:Hier zou de kasteelroute lopen, maar verhard en veld, dus weer terug naar de auto en verder zoeken:

Komen we onderweg iets bekends tegen :DHier is een strookje bos om te wandelen, gaan we gelijk gebruik van maken.

Staat ook een bidplaats met overdekte hokjes voor als het regent:

Na de wandeling gaan we wat eten en drinken in het centrum van Zomergem bij "De scheve zeven"

Beetje uitzicht van op het terras:

Daarna zijn we nog een avondwandeling gaan doen en vervolgens vroeg bedje in. Zowel de baasjes als zus en ik waren wat gaar van de lange reis in een zeer warme auto.

Dag 2 hebben baasjes eerst lekker ontbeten. Daarna maakte vrouwtje een selfie in de deur van de sauna :P en gingen we eerst een rondje rond de paardeweides wandelen voor onze behoeften:Nog even genieten op 1 van de verschillend aangelegde terrasjes:

Vervolgens auto in en richting Brugge!!

Stationsplein Brugge:Parkje door:Den Albert hoor ik ze zeggenEerst klein stukje markt:Dan waar we voor kwamen, den toerist uithangen, gevel bekijken en genieten:

Natuurlijk ook terrasjes doen

drankstop nr1En verderKerstwinkeltje :D2e drankstopEn stapperdestapVrouwtje en ik op terrasje nr3We hebben maar extra hard genoten van dit terrasje! Wat zijn wij hondjes toch goedkoop tegenover onze baasjes he ;)Even kijken waar we naar toe moeten

En zo lukt het Brugge om verkeersarme straten in het centrum te hebben :DNog even piepen langs de foor

Een gevelkappelleke kan ook beter gebruikt worden, dat zie je maarNog wat leuk uitzichtEn etentje waar we begonnen zijnDan terug naar de B&BWaar we nog wat buiten gaan zitten genietenOndergetekende met nog steeds Happy Face!

Layla, moe, maar ook HappyPeppy

Nog een laatste wandeling achter de tuin bij de paardjes

Ondertussen ook een mooie lucht boven onsEn naar bedje toeNormaal zouden we vandaag nog een uitstapje doen, maar omdat het al erg warm is bij het opstaan en zus en ik ongelooflijk moe zijn en ons niet willen laten aanlijnen hebben de baasjes beslist om enkel te ontbijten, even nog van de tuin genieten en naar huis terug te keren

Kijk maar eens hoe moe we zijn

Genieten van het terrasje bij de B&B

Onze ontbijtplaatsBaasje ondertussen inladenZo auto klaarTerug naar huis. Na een zeer warme rit van 2 uur ben ik toch wel blij dat ik terug in mijn eigen mandje kan liggen. Doodmoe van het mooie weekend wensen Layla en ik jullie dan ook veel leesgenot toe. Wij gaan nog even onze oogjes toe doen!

ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

Offline Ilero

 • Slopertje
 • ****
 • Berichten: 10.666
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #949 Gepost op: mei 08, 2016, 21:39:40 pm »
Leuk verslagje

Offline Nathy

 • Wriemelkontje
 • *
 • Berichten: 487
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #950 Gepost op: mei 09, 2016, 21:28:39 pm »
Leuk om jullie weekend zo te kunnen volgen en wat een mooie foto's

Zo genieten we ook wat mee hé
Nathy

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #951 Gepost op: mei 22, 2016, 00:35:48 am »
Zo hey, terug thuis en een beetje uitgerust ondertussen van een leuk dagje bij Hondenschool De Roedel in Helchteren.

Vanmorgen begon ons dagje al heel vroeg. Layla en ik waren gelijk wakker! Vroeg begin van de dag betekend goed nieuws voor ons 2-tjes. En ja hoor. Daar gingen we dan richting Helchteren. En wat dat betekend dat is mij wel duidelijk. Cairn Terrier Familiedag!! Een dagje vol weerzien met familiehondjes, kennishondjes en vriendjeshondjes, spelletjes, wandelen en genieten!

Rond kwart na 10 waren we daar en het dagje begon met een fotoshoot door fotograaf Eric. Nou, die kennen we. Daar hebben we de eerste 8 weken van ons jonge leventje doorgebracht. Ik wilde constant naar vrouwtje toe want die had lekkere snoepjes bij, maar uiteindelijk heb ik ze hun zin gegeven en ben ik mooi blijven zitten. Baasjes denken wel dat er weer mooie foto's van gekomen zijn, het is Eric al elk jaar gelukt om ons mooi op foto te krijgen.Daarna gingen we spelletjes doen. Vrouwtje deed alle spelletjes dubbel. Eerst met mij (Jayden) en dan met Layla. Baasje zou zorgen voor de foto's ondertussen. Joep en Dobbey (het broertje van Layla) deden met ons mee. Jullie zullen wel op de foto's zien dat de baasjes er allemaal een echte wedstrijd van maakten! We hebben in elk geval grootste lol gehad!

Eerste spelletje: Op 2 minuten tijd moeten de baasjes samen met ons een klein bakje water vullen, naar 3 flessen lopen en zoveel mogelijk flessen gevuld krijgen.

Eerst waren vrouwke en ik:Even de paparazzi content stellen en vriendelijk in de lens kijkenDaarna was het zus haar beurt

Hoe ik al zei, de baasjes amuseerden zich ook!

Joep en baasje BertDobbey en baasje IngridDe voorzitter van de Club Rick, zag dat iedereen een leuke dag had en genoot mee :)2e Spelletje: Stonden verschillende emmers van groot naar klein. Grootste emmer gaf minste punten, kleinste emmer meeste punten. Baasjes moesten met een tennisballetje in de emmers gooien om het meeste punten. Wij moesten supporteren. Baasjes kregen 7 tennisballen, dus 7 kansen. Layla wilde achter de ballen aan, dat ballengek zusje van me ;)

OndergetekendeLaylaJoepDobbeyDe oefening die daarna kwam was lachen! De baasjes mochten heel elegant met een bal tussen hun benen geklemd een parcours lopen rond 2 kegels.

Eerst JoepDaarna DobbeyDan was het mijn beurtVrouwtje kan toch ook nooit normaal doen heEn Layla was laatste

Als laatste kregen wij alle lol. Er stond een agility parcours, baasjes mochten kiezen wat we gingen doen. Sommige oefeningen hadden meer punten dan andere, maar die punten mochten we niet weten, voor gelijkstanden te voorkomen.

Joep mocht eerst, dit keer met baasje Maril. Aan Joep kan je al zien hoe graag wij cairntjes dit doen!

Dan was het mijn beurt. Yeeeeeej!!!

Vervolgens moest het vrouwtje even op adem komen, dus kwam Dobbey aan de beurt. Een echte pro!

En toen was vrouwtje weer op adem en mocht Layla eens crossenIk moet zeggen dat die kleine zus van mij me vandaag serieus versteld heeft doen staan! Ze heeft het verdorie beter gedaan dan ik!

Hier baasje Viviane, baasje van mijn broer TotoIk mocht ook even mee op de speelweideMaar helaas kreeg ik ruzie met dit cairntje BasielDus moest ik weer terug van het veldje af :( Op deze foto zien jullie nog net vrouwtje met mij onder de arm weglopen.....
Op de voorgrond zien jullie Laurence, haar hondje Biba & Murphy en mijn broer TotoNa het eten voor de baasjes (heerlijke pasta van de pastabus), mochten we weer de pootjes en beentjes strekken en ging de wandeling naar het ijssalonOok aan de oudere cairntjes wordt gedacht. Mart had voor haar lieverd Bailey vervoer voorzien zodat bompa Bailey toch met ons mee kon. Super hé!Wist niet wat ze zag toen onze groep voorbij wandeldeIjsje eten en even rusten

Daarna terug naar de hondenschool

Het baasje van Jentl Edmond en een vriendje van Jentl die op visite is bij hunNog ene currieuzeneuze die die groep cairntjes wel eens van dichtbij wilde zien (Baasje zei dat het het zusje van vrouwtje was ... ????)Daarna heeft vrouwtje nog snoepjes voor ons gewonnen met de tombola en was er een loterij en prijsuitreiking van de spelletjes. Voor de baasjes was er nog koffie en taart.

Onze voorzitter hopelijk even content dan de aanwezige leden :)We hebben ook nog een leuke groepsfoto genomen met onze vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes. Een mooie cairnfamiliefoto vinden jullie ook niet? Merci voor deze mooie foto!Zo, jullie zien en lezen het, wij hebben een super fantastische dag erop zitten!! Merci aan de organisatoren en vrijwilligers van De Roedel. We ziens ons volgend jaar weer. Maar als jullie het niet erg vinden gaan zus en ik nu toch nog wat slapen. Wat een vermoeiend dagje!!!

http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

Offline Ilero

 • Slopertje
 • ****
 • Berichten: 10.666
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #952 Gepost op: mei 22, 2016, 10:06:41 am »
 :thumbs: :thumbs:

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #953 Gepost op: juni 18, 2016, 22:40:16 pm »
Zo heb je niks te vertellen en zo raak je niet uitverteld.

Vandaag stond er weer een leuke wandeling op het programma. We gingen naar de Sahara. Neenee, niet DE Sahara, maar wel het mooie wandelgebied in Lommel dat de Sahara noemt.
De Cairn Terrier Club België organiseerde er de wandelzoektocht.
De aankomst begin met veel regen, maar gelukkig stopte dat onderweg en hebben we een heel toffe wandeling gehad, baasjes hebben vragen moeten oplossen die niet gemakkelijk waren want bij sommige vragen stonden ze toch wel langer stil om na te denken en te puzzelen.

Zoals gewoonlijk begint de reis in de autoHier is het begin en eindpuntEerste helft hadden de baasjes plastiek rond zichzelf gedraaid, gekke baasjes *zucht*En gaaaaaan:

Euh, ja, tafelmanieren..... niet onze sterkste kant.....

Vrouwtje gaf ons snoepjes, maar daarna kon ze verder uitdelen :PEn weer verderEinzelgangerOp weg naar het water

Wat er al niet allemaal in het water leeft

Inspectie

Hier moesten de baasjes een lepel in de mond houden met een balletje erop. Op en af lopen gaf 10 punten. Ondergetekende met vrouwtje hebben deze proef gedaan, vandaar geen foto's van de proef in uitvoering.Drankje en gezellige boel onderweg hoort er ook altijd bij

Ook maar eens een selfieGeen foto's van op de brug, vrouwtje moest me dragen. Akelig ding hoor!Brug over en volgende vraag in zichtAfsluiten deden de baasjes met sloten cola en latté. Layla en ik hebben een leuk speeltje en lekker blikje voer gekregen van de vereniging.Lief zijn:Zus is moe

Broer Toto. Jullie zien het, de looks zitten in de familieVermoeiende maar zeer toffe wandeling alweer. Merci aan de organisatie en alle medewandelaars voor de gezellige en toffe dag
http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

Offline Ilero

 • Slopertje
 • ****
 • Berichten: 10.666
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #954 Gepost op: juni 19, 2016, 10:04:40 am »
 :thumbs: :thumbs:

Offline viviane

 • Ploeteraartje
 • *
 • Berichten: 1.681
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #955 Gepost op: juni 19, 2016, 11:40:15 am »
Leuke foto's  :thumbs: :thumbs:

Offline Loki

 • Wriemelkontje
 • *
 • Berichten: 454
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #956 Gepost op: juni 19, 2016, 12:01:36 pm »
Leuke foto's van een aangename wandeling  :thumbs:
" Vergeet niet dat je hond alles doet om je te behagen. Als de hond iets verkeerds doet, dan heb jij een fout gemaakt."

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #957 Gepost op: juli 06, 2020, 22:35:37 pm »
Veel sterkte met het overlijden van Jayden...
 :cry:

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Binno

 • Platsmoeltje
 • ***
 • Berichten: 4.379
 • Geslacht: Vrouw
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #958 Gepost op: juli 07, 2020, 05:26:40 am »
Verdrietig nieuws over Jayden :cry: heel veel sterkte met het verlies van jullie dappere vriend! :knuff:

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Het leven van Jayden en Layla - XT & EF
« Reactie #959 Gepost op: juli 09, 2020, 14:01:21 pm »
Hallo,

Ik ben een hele tijd niet meer actief geweest op het forum. DF heeft jullie al ingelicht zie ik. Ik zal even het beknopte verhaal doen voor degene die me niet volgen op FB.

Mijn lieve kleine man kreeg 3,5j geleden een "bolleke" aan zijn keel. Verdikt van de dierenarts was schildklierkanker en Lymfeklierkanker uitgezaaid in alle lymfe. De kanker groeide zo ontzettend snel dat we blij mochten zijn als onze jongen eindjaar zou halen (diagnose was 12 december). Van de dierenarts een prednisone boost gekregen en na de eerste schrik te hebben verwerkt ben ik gestart met CBD olie. Gelukkig sloeg dit alles aan en zelfs onze dierenarts stond versteld van de resultaten die we boekten. 3,5 jaar hebben we op die manier nog kunnen genieten van de jongen en de jongen van zijn leventje. Helaas nam nu de kanker weer de overhand en hielp niets meer. 's Zondags zijn we nog een mooie wandeling gaan maken, de jongen die op het laatst mee ging in een koetske heeft die dag echt heel veel gelopen. Hij wilde absoluut niet in het koetske. 's Maandags was hij rustig en sliep veel, maar na zo een inspanning vond ik dat normaal al bekroop me ook een gevoel dat dit keer anders was dan anders. 's Dinsdags moest ik met hem naar de DA om een oogontsteking. De dierenarts was nog blij te voelen dat de kankergezwellen weer terug aan het slinken waren en dacht dat het gebrek aan animo bij de jongen te wijten was aan de oogontsteking. Ik had mijn twijfels omdat ik de jongen een uur had moeten zoeken in de tuin, zo diep had hij zich onder de struiken verstopt. Normaal verstoppen honden zich als ze hun einde voelen naderen, dus ja. Omdat de gezwellen minder waren dacht de DA dat ik me niet teveel zorgen moest maken, even een dipje heeft iedereen. 's Woendags viel me ineens op dat Jayden veel dronk maar niet plaste. Ik dacht gelijk aan nierfalen. Terug DA. Die begon zich nu wel wat zorgen te maken al was op 1 dag tijd zijn oogontsteking verbazend goed aan het genezen. Samen besproken dat hij bloed zou afnemen om zeker te zijn dat we geen overhaaste of onnodige beslissingen zouden nemen. Hij zou ervoor zorgen dat de donderdag de uitslag binnen was (door corona kon dat anders een week duren), we spraken af de donderdag te kijken wat de bloeduitslag zei en van daaruit te handelen. Donderdag in de vroege ochtend (mijn man was juist werken) maakt Jayden me wakker, hij hyperventileerde en begon in shock te gaan. Heel snel in de kleren gesprongen en de DA uit zijn bed gebeld. Die melde me inderdaad dat het lab hem om half 1 's nachts uit zijn bed gebeld had om te zeggen dat de bloeduitslag heel heel erg slecht was. De kanker was uitwendig aan het wegtrekken geweest, maar had zich op zowat alle organen vastgezet. De DA vroeg me om even te wachten zodat hij zich rap kon klaar maken en dan ipv bij ons thuis naar de praktijk te gaan met Jayden. Anders moest hij 1st naar de praktijk en dan nog naar ons, dat zou te lang duren voor de jongen. Ik ging akkoord. Ondertussen had ik de jongen op mij gelegd en was Layla een paar keer komen snuffelen. Geen 10 minuten na het gesprek met de DA stierf de jongen. In mijn armen. Ik heb er wel vrede mee hoe het gegaan is. Layla heeft het hele proces meegekregen, daar was ik ook content mee. Ik ben naar de dierenarts gegaan, we hebben nog lange tijd alles besproken. Ik had er ondanks dat de grenzen gesloten waren voor gekozen om Jayden, net als mijn andere honden in Roermond (NL) te laten cremeren en die zijn de jongen die dag ook komen ophalen. 's Zaterdags hebben we onszelf dan de grens over gesmokkeld en zijn we de hele dag in Roermond geweest waar op dat moment ook nog een heel goede vriendin van onze fokster ons kon begeleiden. Alles besproken, afscheid genomen en 's avonds terug naar huis met de jongen in de urne en een beetje as in bedeltjes laten doen voor mij. Layla pakt alles gelukkig heel goed op. Ze geeft niet de indruk te treuren, dus daar ben ik heel blij voor. We hebben de jongen uiteindelijk nog 3,5 gelukkige jaren kunnen geven (21j in mensen jaren) waar die eigenlijk tot de laatste 3 dagen 1000% van genoten heeft.http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal