Auteur Topic: Honden in refter van een school.  (gelezen 4055 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Honden in refter van een school.
« Gepost op: september 04, 2010, 17:30:06 pm »
Ook dit valt onder 'honden in eetgelegenheid'

in 2008 organiseerden wij onze eerste Kranige Pootjestocht en die ging toen door in de refter van een school.

Achteraf was de school kwaad dat we honden in de refter hadden toegelaten. Volgens hen was dit verboden... bang voor de inspectie.

Ik heb dat toen uitgezocht...

Dit is het antwoord:
Citaat
De wet zegt als volgt:
22 DECEMBER 2005. — Koninklijk besluit betreffende levensmiddelenhygiëne (30.12.2005 − Ed. 2 — BELGISCH STAATSBLAD); Bijlage I. — Algemene hygiënevoorschriften voor alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven; HOOFDSTUK VI. — Bepalingen van toepassing op levensmiddelen:
1. Huisdieren mogen niet op plaatsen komen waar levensmiddelen worden bewerkt, gehanteerd of opgeslagen.
Dit verbod geldt niet :   
§   voor huisdieren die worden binnengebracht in ruimten of delen van ruimten die uitsluitend worden gebruikt voor het verbruiken van levensmiddelen, op voorwaarde dat de dieren geenszins een gevaar voor verontreiniging inhouden;
§   voor afgerichte of af te richten honden die visueel en anders motorisch gehandicapte personen in hun beweging verplaatsing begeleiden, alleen in ruimten waar levensmiddelen in de handel worden gebracht. De africhter moet een desbetreffend attest kunnen voorleggen."

U hebt het dus bij het rechte eind, een refter kan worden omschreven als "ruimte of delen van ruimten die uitsluitend worden gebruikt voor het verbruiken van levensmiddelen", honden mogen hier binnen.

Laten plaats nemen op stoelen, zetten op de schoot, laten mee-eten van tafel e.d. zijn een inbreuk op de gestelde voorwaarde dat de dieren geen gevaar voor verontreiniging mogen betekenen.

Vriendelijke Groeten

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal