Auteur Topic: Agility met warmingup gehoorzaamheid?  (gelezen 3027 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Linsey

 • Blaffertje
 • *****
 • Berichten: 1.255
Agility met warmingup gehoorzaamheid?
« Gepost op: maart 21, 2009, 00:26:46 am »
Ik ben al een jaar op zoek naar een hondenschool waar men agility geeft, maar waar ze het ook niet erg vinden dat je geen wedstrijden kan doen (of misschien 1 a 2 per jaar, de gehoorzaamheidswedstrijden nemen nogal wat tijd in beslag). En waar dus ook geen druk op de honden ligt, wat je met hondenscholen die voor wedstrijden zijn nogal eens hebt.
Nu starten ze hier in de buurt in een HS, die nu nog enkel gehoorzaamheid geeft, in april met recreatief agility. Ze hebben dus dan ook maar 1 klas. Alle honden worden toegelaten die brevet gehoorzaamheid hebben behaald. Klinkt allemaal goed, maar nu komt het, ze hebben een kwartier warmingup en die warmingup is verplicht te volgen met de gehoorzaamheid (welke klas weet ik niet, maar ik vermoed dat dat gezamelijk is met debutanten, P1 en P2). Zijn dus volgoefeningetjes over het algemeen.

Nu heeft Kai nooit geen problemen gehad om de klik te maken tussen agility en gehoorzaamheid. Ik heb zelfs een tijdje 1u gehoorzaamheid gedaan en dan 1u daarna agility. Maar daar zat dan toch wel pauze tussen. Wat hier niet het geval gaat zijn, eerst 15min warmingup terwijl worden de toestellen klaargezet en dan direct agility (ik zou wel wel van halsband naar harnas wisselen om verschil te maken).
Ik heb er een beetje mijn twijfels over sinds de appèl bij de gehoorzaamheid toch anders is dan bij de agility, maar is zowat nog de enige mogelijkheid om agility te doen. Tijdens een privé-les heb ik gemerkt en de trainster ook dat Kai het enorm graag doet en heel snel zijn toestellen kent. Agility vind ik zelf ook heel goed om zelfvertrouwen te krijgen en om angsten te overwinnen (nu niet dat Kai nog echt angsten heeft), heb er zoveel aan gehad bij Lotje. Maar privé-les om heel dikwijls te doen, dat is niet te betalen.  :wink:

Wat vinden jullie van zoiets, eerst die warmingup bij de gehoorzaamheid en dan direct agility? Ik ga zowieso nog wel eens eerst kijken vanaf de moment de lessen echt bezig zijn, maar ik dacht zal ook eens de mening vragen van anderen  :lol:

Als dit niets is, dan kan ik ook altijd nog naar een andere HS gaan kijken, maar daar beland je uiteindelijk in de wedstrijdklas, dus toch weer redelijk wat druk.
« Laatst bewerkt op: maart 21, 2009, 00:30:55 am door Linsey »

Offline Michel

 • Krullebolleke
 • ***
 • Berichten: 861
 • Geslacht: Man
Re:Agility met warmingup gehoorzaamheid?
« Reactie #1 Gepost op: maart 21, 2009, 09:25:29 am »
Jij spreekt over druk tijdens agility trainingen? Bedoel je dan op jouw of op je hondje?
En dat kwartiertje gehoorzaamheid zal er niet aan doen hoor. :lach:

Offline Linsey

 • Blaffertje
 • *****
 • Berichten: 1.255
Re:Agility met warmingup gehoorzaamheid?
« Reactie #2 Gepost op: maart 21, 2009, 13:42:30 pm »
Druk op mij en op mijn hond ;) Waar ik les gevolgd heb en waar ik ben gaan kijken, worden honden zo snel mogelijk klaar gestoomd om wedstrijden te gaan doen, zoiets kan natuurlijk nooit zonder druk. Kai moest vanaf dag 1 (hij was toen 10 maand oud) bijvoorbeeld een volledig parcours lopen en zo zijn toestellen aanleren, dus leiband aan en zo over elk toestel. Af en toe werden er dan in de volgende lessen eens toestellen apart aangeleerd, maar dat was eerder uitzonderlijk. Met Lotje heb ik daar ook altijd les gevolgd, maar het was een andere instructeur die mee de toestellen aanleerde, die er nu niet meer is daar.
Kai had er compleet geen plezier meer in na een tijd (en ik ook niet). Op privé-les bloeide hij helemaal open op vlak van agility en liet merken dat hij het wel graag doet.Maarja privé-les is nu eenmaal niet betaalbaar om te blijven doen. :eehm:

Ik zal daar dan in april eens gaan kijken, ben benieuwd  :tong:
« Laatst bewerkt op: maart 21, 2009, 13:58:28 pm door Linsey »

Offline Copin

 • Ploeteraartje
 • *
 • Berichten: 1.591
 • Geslacht: Vrouw
Re:Agility met warmingup gehoorzaamheid?
« Reactie #3 Gepost op: maart 21, 2009, 16:02:50 pm »
Ik zou er geen probleem mee hebben, hoor.
Tenslotte wordt er in het grootste deel vd hondenschool totaal niet gelet op warming up en cooling down.
Eigenlijk kan ik dat alleen maar toejuichen, vraag gewoon naar een minuutje om hem van tuig te wisselen en hem plasje te laten doen ;)

Offline Linsey

 • Blaffertje
 • *****
 • Berichten: 1.255
Re:Agility met warmingup gehoorzaamheid?
« Reactie #4 Gepost op: maart 21, 2009, 19:17:26 pm »
Dat is eigenlijk wel waar, heb het nog niet meegemaakt dat er een warmingup wordt gedaan, althans niet hier in de buurt ;)

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal