Auteur Topic: Jabbeke - MaskoVloet (DF)  (gelezen 3851 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Jabbeke - MaskoVloet (DF)
« Gepost op: juni 24, 2019, 23:32:14 pm »
Jaren erop gewacht "Er komt een wandelpad van Vloethemveld naar de woudweg nr Aartrijke" en eindelijk is ie daar. Eindelijk kunnen we het vloethemveld verbinden met het Maskobos...

startplaats: Begraafplaats Zerkegem - langsheen de Aartrijksesteenweg, in de nabijheid van de Waterstraat

Parkeer je wagen, ga naar het onverharde paadje en stap zo terug naar de Aartrijksesteenweg. Volg het fietspad naar links. Deze is redelijk veilig vanwege het haagje.
Verderop steek je over en sla je de Waterstraat in. Deze loopt dood na de boerderij op onverhard.
Sla daarna af naar links - je wandelt voortdurend nabij een plantenkwekerij - tot aan straat.
Je kan ofwel de straat volgen ofwel het graspad aan de andere kant van de gracht. Uit veiligheidsoverwegingen besloot ik op het graspad te gaan.
Op de hoek met de volgende straat vind je een gedenkteken van een vliegtuig die hier in de oorlog is neergestort. Sla af naar links en vervolg iets verder op straat.
Een heel eind verderop (anno 2017 - 2019 althans) heb je een waterreservoir van een boer. Het is belegd met een soort plastiek waar hondennagels geen gaten in kunnen maken.
Of je laat je hondje hier even in bij warm weer of je stapt verder. Je volgt rechtdoor tot vlak voorbij de visvijver en sla daar in (stroperspad). Het is een kiezelwegje die je richting Snellegem stuwt. Daar kom je op een 2vaks, die je even mee dient te volgen naar links en dan naar rechts (bankje). Dit is de woudweg naar Zedelgem. Je volgt deze tot je links kan afslaan (terug een bankje). Volg dit voorbij de boerderij - wordt onverhard - en wandel even later half rond een tuin. Zo kom je terug op die woudweg uit. Je gaat naar rechts en gaat in de bocht rechtdoor. Kasseiweg. Via dit weggetje kom je op het Vloethemveld uit. Eénmaal voorbij het infobord ga je aan het eerstvolgende pad naar links (bankje). Volgend pad naar rechts en volgend pad terug naar rechts. Eigenlijk een U-vorm gewandeld. Aan het kruispunt met de Fazantendreef (fietspad) gaan we rechtdoor. Dit is de Bromdreef. Wandel tot eind ( = fietspad) volg naar rechts om een poos voorbij de bocht rechtsaf te gaan (kalenderdreef). Halfweg dit pad heb je een bankje. Wandel tot het eind, waar het intussen de Wolvendreef is geworden. Op het eind kom je terug aan dat fietspad. Ga kort naar rechts en het volgende pad (buiten het bos) naar links. Blijf het pad volgen tot eind. Je komt op een boerenwegel (autovriendelijk (helaas)) waar soms een fietser je pad dwarst. Wandel naar rechts. Je passeert een huis of 2 en het wordt verhard. Dit is de Zandweg naar Aartrijke. Aan de 2vaks moet je oversteken en wandel je verder op de Zandweg naar Zerkegem. Op de splitsing blijf je aan de kant van de serres (rechts houden) en wandel je rechtdoor. Vanaf het bos wordt het terug privaat. Op het kruispunt ga je linksaf - wordt terug verhard - hier staan verschillende (volgens mij) weekendhuisjes. Op het eind moet je de Aartrijksesteenweg terug oversteken om verder te wandelen op onverhard. Bijna naar het eind toe heb je een éénmanspaadje naar rechts. Volgen. Zo kom je terug aan de Maskobossen. We gaan voorbij het bankje naar links en bij mooi weer kunnen je honden hier even in het water (ook met een bankje). Anders wandel je rechtdoor tot vlak voor het bruggetje. Daar ga je rechtsaf - bos in. Na dit pad ga je linksaf en kort verderop op de rand van het bos ga je terug naar links. Na het bruggetje rechts, links, rechts  - zijkant bos volgen tot aan het volgende bruggetje (verderop zie je de begraafplaats). Ga het bospad weer in en op het eind ga je naar rechts. Zo kom je terug aan je wagen.

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/jabbeke-maskovloet-38008281

foto's juni 2019:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14975.0.htmlHonden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Re: Jabbeke - MaskoVloet (DF)
« Reactie #1 Gepost op: november 30, 2019, 12:43:03 pm »
Vanwege Natuurpunt Jabbeke die zonodig enkele vertrouwde paadjes moest wissen... - lopen er al meer dan 10j over - is deze route niet meer echt correct...

als je aan het Maskobos komt, ga je de fiets/wandellaan naast de parking op. Volg je de Gele route tot je aan de andere kant van het bos uitkomt. Onze route stuurt je het volgende pad in, maar staat nu een 'geloofwaardige ' gevoelig plekje-bord. Deze kan je dus niet meer nemen. Ga gewoon rechtdoor en zo kom je vanzelf terug op de originele track.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal