Auteur Topic: Merendree - de helft van de Kale (DF)  (gelezen 1833 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.736
  • Geslacht: Man
Merendree - de helft van de Kale (DF)
« Gepost op: mei 27, 2019, 15:38:18 pm »
Startplaats: kerk Merendree - straat: Merendreedorp.

wandeling gaat vooral over onverhard. 2x een stuk straat, waarbij je 1x op een verhoogd wandelpad stapt. 1x een stukje jaagpad en dan wat verhard met autoluwte... AL de rest is onverhard en dat is héél veel :D

Start Kerk, ga naar de Gerolfstraat en wandel zo weg van de kerk. Onderweg passeer je een buste van ene Basiel (zie foto's) en een poosje daar voorbij kan je rechts weg op een onverhard éénmanspaadje (Hulstwegel). Volg deze tot je niet meer kan. Zo kom je aan een verharde straat uit (Lostraat) die je naar links mee dient te volgen. We wandelen op de linkerzijde van de straat, omdat dat wettelijk zo hoort. Ben je in groep is de keuze van de leider bepalend. Verderop mag je al oversteken omdat we op een echt fietspad komen en dan is het toch veiliger om daar te wandelen. Voorbij de bocht hebben we terug een onverhard pad (Lambeekstraatje) die ons naar een jaagpad leidt, al hoeven we niet zo ver door te stappen. We kunnen er eerder al af via een hekje om een bosgebied te betreden met springtoestellen voor paarden. We slaan dus af naar rechts (dit gebied in) en dan nogmaals naar rechts om dan zo via het paadje voorbij alle bomen, springtoestellen en waterpartijen te wandelen. Op het eind komen we alsnog uit op het jaagpad, maar we hoeven die slechts te volgen tot aan de brug. Daarenboven kan je op het gras wandelen (mochten er teveel fietsers zijn) gezien daar een 'paardenpad' werd aangelegd. We gaan rechtsaf slaan aan de brug... en wandelen naast de brug op het kiezelwegje naar de 3vaks. Deze steken we over en wandelen op het verhoogde voetpad naar rechts, waar we op een T-punt uitkomen. Fietsers dienen hier in beide richtingen op hetzelfde pad te rijden, dus hou dat goed in de gaten. Wijzelf wandelen daar kort op naar links om kort verderop de straat over te steken en de gebetonneerde straat (ganzevijver) in te slaan. We volgen deze tot aan het onverharde paadje bloemenakkerwegel. We slaan dus af naar links en komen via dit trage wegje op een andere verharde straat uit. Kort naar links, dan terug naar rechts (Hoomeersslag) om verderop (zo ongeveer halfweg) terug naar rechts te gaan. Deze straat loopt dood op onverhard en herbergt 1 woning met achterliggende stallingen. Na dit pad kom je uit op de Oude kale en hoef je maar de bepijlde bordjes te volgen. Sowieso altijd maar rechtdoor tot je op de Eikendreef uitkomt. Onderweg kom je enkele afslagen tegen, maar deze mag je dus negeren.
Op de eikendreef uitgekomen, gaan we linksaf en aan de volgende straat gaan we rechtsaf, waardoor we terug aan de kerk uitkomen.

Onderweg bosgebied en waterzones

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/merendree-df-36920780

foto's mei 2019:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14958.0.html

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal