Auteur Topic: Kluisbergen - Patersberg (DF)  (gelezen 1629 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.714
  • Geslacht: Man
Kluisbergen - Patersberg (DF)
« Gepost op: mei 25, 2019, 13:13:07 pm »
Het moet niet altijd op 'n heuvel vol bomen zijn

Startplaats: Bruggestraat thv nr 7 (Kluisbergen, berchem)

Wandeling is variatie tussen verhard (autoluw) en onverhard. Onderweg 1 bos met maar één openbaar pad...

Starten vanaf Bruggestraat, ga rechts straat 'ter donk' in, deze gaat over in de Kasteelstraat vanaf de bocht... en na de bocht ga je rechtsaf (op de hoek 2 bankjes) de Heylbroekstraat in. Deze loopt tot de volgende bocht gelijk met een fietsweg. Na de bocht rechtdoor tot aan het kiezelwegje die je het bos inleidt. Anno 2019 staat er vlak aan deze kiezelweg 1 huis. De baan is rustig, dus in principe kunnen ze hier gerust los. Je volgt het kiezelwegje 'in' het bos tot einde. Her en der waterpartijen die niet meteen zijn weggelegd voor hondenpret.
Aan de andere kant kom je uit in de Driesstraat, linksaf. T-puntje rechtdoor (neerhofstraat) tot voorbij de boerderij, waar je rechtsaf gaat. Verharde, doch autoluwe straat. Ik zou niet weten waarom je daar zou moeten zijn met je wagen. Behalve de boerderij is er niets te vinden. Je komt terug aan de Driesstraat en nu ga je naar links, aan de eerste straat rechtsaf (Dalstraat). Deze dien je ietsje langer te volgen.  Op de splitsing volg je mee naar rechts. Stekerecht naar boven. Weinig verkeer. Boven 1 huis. Voorbij het huis gaat het over in een 2vaks. Waar de straat een zijweg heeft naar links, gaan wij onverhard naar rechts. Zo kom je terecht in de stooktestraat. Ga naar links. Ietsje verderop heb je een pauzeplaats met vuilnisbak thv de Paterbergstraat. Ga verder rechtdoor tot je op je rechterzijde een onverhard éénmanspaadje hebt, die je terug naar beneden leidt. Sla af en wandel eerst nog wat naast een tuin. Beneden kom je uit in de Middelloopstraat waar je linksaf gaat. Ietsje verderop kan je rechtsaf, wat we ook doen, vlak voor een huis. Terug onverhard tot voorbij het bosje. Daar staat opnieuw een bankje (foto)
Volg de Watermolenstraat (rechts meedraaien) tot aan de Keuzelingstraat. Ga naar rechts. Ietsje verderop heb je een onverhard pad met een bord erbij die zegt dat het enkel voor aangelanden is. Ga erin (rechts). Het is een U-vorm, waardoor je straks opnieuw aan de Keuzelingestraat komt, maar nu moet je die schuin links oversteken. Je volgt het paadje rechtdoor tot je aan een verhard baantje uitkomt. Ga ook hier rechtdoor tot je terug aan de Bruggestraat uitkomt.

Bij warm weer voorzie je voldoende water en rust voor je honden. Behalve dat ene 'bos' bij de start van de wandeling kom je zelden beschutting tegen en water heb je ook maar enkel daar.

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/kluisbergen-df-36815533

Foto's mei 2019
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14955.0.html

ps: op de foto's zie je wandelknooppunten staan, maar helaas kan ik je daar niet mee helpen. Niet overal kan je de cijfers volgen...

Het minpunt aan de wandelknooppunten is dat ze je eigenlijk nog altijd 'leiden', zonder dat je vrij mag kiezen hoe je gaat.
Om een voorbeeld te geven kan je wandelen zonder problemen (op mijn route) met de cijfers: 54 - 31 - 25 - 26 - 98
Maar dan moet je de knooppunt volgen naar 99 en die gaat rechtsaf, terwijl ik je linksaf stuur richting nr 16.
Een ECHT knooppunt vermeld op het bordje dat je naar rechts kan (nr 99) maar ook dat je naar links kan (nr 16) en dat is bij alle wandelknooppunten van Vlaanderen niet het geval.
Zo komt het dus dat je vaak wandelknooppuntpalen tegenkomt op de routes van Dogsfriendly, maar dat ze vaak afwijken van de route van Dogsfriendly zelf.
ZO mis je als wandelknooppunter vaak mooiere paadjes dan waar ze je heen sturen.
« Laatst bewerkt op: mei 25, 2019, 13:54:09 pm door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal