Auteur Topic: Zedelgem - DF  (gelezen 2270 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Zedelgem - DF
« Gepost op: mei 19, 2019, 13:46:39 pm »
Voor alle hondjes die los mogen naast de snelweg zonder dat ze erop lopen... er zit een gracht tussen en bij sommigen wat geboomte... Niet alle hondjes kunnen los langs een snelweg, maar Jefkes worden wel degelijk gegeven volgens honden die goed luisteren en de snelweg niet eens bekijken...

Startplaats: In principe kan je die vrij bepalen, maar ik ben gestart vanaf 'Rijselsestraat thv nr 192 - Oostkamp' (aan het bosgedeelte Doeveren West toebehorend aan Natuurpunt Zedelgem)

Wandeling: doordat we daar onze wagen parkeren, dienen we eerst de brug over de snelweg te nemen. Eénmaal daarover, gaan we linksweg. Er staat 1 huis. We gaan naast de brug over de rand van het veld naar een graspad en zo terug op verhard (vlak voor je heb je de snelweg) die we naar rechts volgen, waarna we in Doeveren Oost (beheerd door Natuurpunt Zedelgem) uitkomen. In feite kan je in een bos zelf bepalen hoe je gaat wandelen... Als je tenminste enige zin van richting hebt. Anderen die liever de route volgen zoals die is uitgetekend, behouden de routebeschrijving. Dus je komt aan de ingang van het bos en wandelt tot aan het 2de wandelpad op je linkerzijde. Sla in en ga rechtdoor tot je op een ander pad uitkomt. Hier ga je naar rechts en de volgende neem je terug links. Je volgt dit pad tot je terug naar links kan. Maar dat links laat je links liggen. U gaat rechtdoor... Terug naar de snelweg toe. Daar volg je het paadje naast de snelweg tot je op de verharde versie uitkomt. Gezien deze straat doodloopt op Doeveren Oost heb je hier héél weinig passage. Verderop heb je wel wat huizen, maar veel verkeer heb je dus niet. Je volgt de straat gewoon tot het eind (kruispunt met Larestraat) en gaat rechtdoor tot je terug een brug hebt op je linkerkant. Je steekt zo de snelweg terug over. Op het eind van de brug ga je linksaf (Molendreef) die je dient te volgen tot aan het kruispunt. Hier ga je rechtdoor, waardoor je opnieuw naast de snelweg uitkomt. Je volgt deze straat tot eind. Daar gaat ie over in onverhard. Dank de boer dat hij een stuk van zijn land heeft afgestaan, waardoor wandelaars en MTB'ers tot aan de volgende straat geraken... Hier ga je (want je kan niet anders) naar rechts. Op het eind moet je een 2vaksbaan oversteken (hier mogen ze 70km/u rijden, dus let goed op!). Oversteken en rechtdoor wandelen tot je bijna aan de bocht bent. VOOR de bocht heb je een baantje in kiezel naar links. Sla deze in. Zo kom je terug uit op Doeveren West. Op het eind van de kiezel gaat het over in gras (rechts heb je een huisje). Aan het hek ga je naar links, zodat je naast de draad van het gebied meewandelt. Verderop heb je een hekje rechts, zodat je het gebied ingaat. Volg het graspaadje tussen de bomen tot je op een ander pad uitkomt. Ga rechtsaf en verderop terug een graspaadje tussen bomen linksaf. Je volgt het pad die dan overgaat in een veldpad. Ga van paal tot paal (Natuurpunt met rode pijl) en éénmaal je voorbij het huis bent (op je linkerzijde) steek je schuin over, zodat je naar het bos toegaat. Ga over het houten bruggetje en neem verderop het hekje. Voorbij het hekje wandel je nog een klein beetje verder en ga je linksaf. Je blijft binnen het gebied van Natuurpunt. Op het eind van dit pad (links draad) heb je terug een hekje. Ga er voorbij en aan het volgend pad ga je linksaf. Rechtdoor ga je terug het bos uit (hekje) en daar vind je je auto terug.

Onderweg kom je mits 5 stappen naar rechts (op het eind) een vijver tegen.

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/zedelgem-df-36609260

Foto's mei 2019:

De brug aan het begin:


na de brug naast het huisje


Doeveren Oost


Verlaten Doeveren Oost


Naast de snelweg


Lenteweer verdient een lentefoto
Aan het kruispunt met de Larestraat rechtdoor


Molendreef is verkeersluw


Hier voorbij ga je rechtdoor


Deze negeer je


verkeer heeft hier niets te zoeken


Het kiezelpad


gaat over in graspad


graspad 1


richting bos


blijven volgen

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal