Auteur Topic: Zedelgem - 3 Bossen (DF)  (gelezen 2432 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Zedelgem - 3 Bossen (DF)
« Gepost op: augustus 19, 2018, 00:19:23 am »
Start: Halfuurdreef thv zwarte poort 'HOOGVELD' in de bocht met de Boldersdreef.

3 bossen: Hoogveld (Veldegem) - Plaisierbos (Veldegem) - Groenhove (Torhout)
Variatie tussen onverhard en verhard. 2x langer langs verhard (maar verkeersluw) 1x langer langs 2vaks (aangelijnd houden!)

We wandelen het verharde weggetje in, verderop staan er paaltjes, waardoor er geen wagens langshier kunnen rijden.
Aan het 2de huis heb je een wandelwegje die het bos (in november 2017 aangeplant) ingaat. We volgen dit wegje tot je aan een zwart hek uitkomt, waar staat dat je er niet door mag.
Links van dit hek heb je een wandelpaadje die vanuit je standpunt rechtdoor gaat. Hier staat een NP (NatuurPunt) tekentje van hun eigen route binnen dit bos. Wij wandelen gewoon rechtdoor - kruispuntje van wandelwegen oversteken en vervolgen. Aan het fietspad moet je naar rechts - je passeert opnieuw een zwart hek. Wandel deze weg tot het eind. en aan de 2vaks wandel je kort mee naar links. Beetje later steek je over en sla je de Wormstaldreef in (rechts). Op het eind van deze straat heb je kiezelsteentjes, automatisch minder verkeer. Goed luisterende hondjes kunnen hier los. Na de kiezelsteentjes, steek je de straat over en ga je links (Herderinnedreef) van het bos wandelen. Aan de 2de barriëre ga je het bos in (rechts) om dan aan het eerste paadje links (in het bos intussen) af te slaan. We volgen het gewoon rechtdoor, slaan nergens af... waardoor we uiteindelijk even een bochtje naar links hebben en zo op het eind van 't bos uitkomen. Ga naar rechts en je stapt tot aan de straat. Je steekt over (Cijnsdreef) en gaat verder rechtdoor. Ook hier verkeersluw, ondanks verhard (Herderinnedreef). Op het eind terug een 2vaksweg, die we jammer genoeg wat langer moeten volgen naar rechts (Korenbloemstraat). Wandel tot de eerste straat linksaf (regenbeekweg). Voorbij het laatste huis heb je een onverhard weggetje, die je naar beneden leidt, waardoor je naast de opritweg van de snelweg uitkomt (Ventweg Noord). Je volgt mee naar links, om dan verderop onder de brug door te wandelen en aan de andere zijde uit te komen. Hier rijden weinig wagens - er staat ook een bankje of 2 :wink: Wandel verder mee met dit baantje om dan aan de volgende straat linksaf te slaan (richting bos).
In het bos (Groenhove) neem je de 2de weg links (de eerste is privaat) en stap verder tot de eerste wandelweg rechts, die je in moet slaan. Op het eind van dit weggetje kom je terug op verhard. Kort naar rechts en dan naar links. Vervolg het pad verderop mee naar rechts. Na wat bochten kom je op een hek waar VROUWKESWEGEL op staat en ga dit gebied in. Meteen naar rechts en het pad volgen tot de volgende rechts (niet rechtdoor of je komt terug aan dat hek uit). Rechts meevolgen (maakt een U-bocht) tot je aan de Ruitjesbosstraat uitkomt. Hier ga je rechtsaf om verderop richting Veldegem te volgen. Je moet terug onder een brug door en wandel naar boven, mee met de bocht naar links tot je terug aan de Korenbloemstraat uitkomt. Kort mee naar rechts en dan linksaf (Luchtstraat) waar slechts 1 woning staat en het terug verkeersluw is.  Anno 2018 passeer je ondermeer een hondenschool... Na deze weg kom je terug aan de Cijnsdreef, die je kort meevolgt naar rechts om dan verderop de Belledreef in te slaan naar links. Je volgt dit weggetje. Verderop gaat dit over naar onverhard en dan wandel je verder tot het enigste huis langs dit pad. Rechtover het huis heb je een bosweg, sla deze in (rechtsaf). Je wandelt tot op de rand van het bos en ga het pad naar links. Verderop een zigzagje rechts-links, maar je blijft op de zijkant van het bos. Als je het bos hebt verlaten moet je de Bergenstraat over en vervolg je de route langsheen de Bosdreef. Verderop heb je op je linkerzijde het Jeugdhuis van Veldegem 't Kalf. en nog wat verder opnieuw een bankje. Je steekt de Koning Albertstraat over en komt zo op het pad van in 't doorgaan. Moet je even dubbel nemen. Als je terug aan het bos bent, sla je af naar rechts en wandel het links-afslaande pad gewoon voorbij. Je volgt het pad in het bos... om dan naar rechts te gaan, waarna je opnieuw een bankje passeert. Aan het kruispunt van bospaden ga je rechtdoor, waarna je een zwart hek passeert. Verderop moet je linksaf (graspad) waarbij we een poel passeren. Wandel gewoon verder - waarna je aan een fietsweg uitkomt (in het bos). Hier heb je opnieuw een bankje. Volg gewoon rechtdoor, waarna je terug uitkomt aan het hek waar staat 'verboden toegang'. De rest van de route is hetzelfde van in 't begin... het pad terug volgen zodat je terug op het verharde 'Halfuurdreef' uitkomt.

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/zedelgem-3-bossen-27729301

foto's augustus 2018:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14875.0.html
« Laatst bewerkt op: augustus 19, 2018, 01:17:38 am door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal