Auteur Topic: Stekene - Wullebos (DF)  (gelezen 2208 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.714
  • Geslacht: Man
Stekene - Wullebos (DF)
« Gepost op: juni 26, 2018, 13:24:32 pm »
startplaats: Wittingstraat thv nr 13 - Stekene
 
We laten onze wagen achter op de open plaats... en wandelen weg van de verharde straat, het pad verder volgend. De zijkant is 'privaat' gebied en verderop heb je kans op wat meer huizen. Het ziet er weekendhuis-achtig uit... het ene hek is al in betere staat dan de ander. Op het eind van deze dreef, sla je af naar links - verhard volgen.
Neem de eerste afslag rechts NA de fietsende spoorwegroute. Vlak over het huisnr 43 heb je een onverhard weggetje. Volgen tot je op een vierarms-kruispunt komt. Rechts heb je een woning. Alle eerdere afslagen heb je dus genegeerd. Aan dit kruispunt slaan wij af naar links. Volg de Zwarte Heistraat tot eind. Aan de verharde straat steek je over. Rechtdoor
Het pad maakt een bocht naar rechts - dien je gewoon te volgen - en dan kom je terug aan een verharde straat... Die doodloopt op onverhard. Wij zien de verharde straat op onze rechterzijde, maar gaan links het bos in. Hier is het pad breed. En omdat ik niet van brede paden hou, nemen we de eerstvolgende terug rechtsaf. Zo kom je op de zijkant van het bos. Wandel mee tot je een bochtje moet maken naar links en dan meteen weer naar rechts. Hier staat een barriëre waardoor het pad niet rechtdoor wordt genomen. Het bos staat vol met bordjes pro paardenstap... Nadat je de barriëre gepasseerd bent, wandel je gewoon verder rechtdoor tot je op je rechterzijde een afslagje vindt met een duidelijk bord dat dit voor paarden is.
Ga dit pad in en volg de ganse route tot je aan de andere zijde (is een lang pad!) op een kruispunt van onverharde wegen uitkomt. Meteen op je rechterzijde kan je een rechter pad volgen (staat een MTB-teken) en dat doe je dus ook. Volgen tot aan het kruispunt. Volg naar links. Verderop terug een kruispunt van wegels... heb je op je rechterzijde een Infobord. Ga linksaf. Hier heb je op je linkerzijde een 'leuke' beek :D Volgen tot het volgende kruispunt. Recht voor je heb je dan een bankje - terug brede wegen - maar dat is 'berijdbaar' en ik hou niet van zo'n wegen, dus slaan we terug af naar rechts... Het pad neemt een bocht naar links. We negeren de eerste afslag naar links en nemen de 2de. Zo gaan we langzaam het bos terug uit. We wandelen nu op een laan. Onderweg kom je nog een bordje tegen (in 't duits) met Panterstraat. Verderop steek je het kruispunt over en neem de volgende afslag naar rechts. Op het eind van dit pad kom je aan verhard dat rechts doodloopt op onverhard (kiezels). Vlak voor je heb je een kapelletje. Hier ga je linksaf. Volg de streek en steek dan over, zodat je verder rechtdoor gaat. Kort verderop heb je een bospaadje linksaf. Het bespaart ons verderop een stuk 2-richtingen-fietspad. Je komt er dan wel nog op uit, maar verderop heb je dan toch de straat... Je steekt over en ga mee naar rechts. Op je linkerzijde nog een laatste onverhard bospaadje, zodat je terug uitkomt aan je wagen op de open plaats.

Ideale wandeling bij warm weer. Er is dan wel geen waterplas te vinden - 90% van de paden zijn goed 'bebladerd' door de talrijke bomen.

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/stekene-wullebos-df-26092488

foto's juni 2018:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14863.0.html
« Laatst bewerkt op: oktober 04, 2018, 15:27:28 pm door els »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal