Auteur Topic: Lo-Reninge - Brabants Rijst (DF)  (gelezen 2516 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Lo-Reninge - Brabants Rijst (DF)
« Gepost op: april 29, 2018, 01:24:46 am »
startplaats: hoek Oostvleterenstraat (huisnr 17) en Brabanthoek

We beginnen eerst met een stukje fietspad. Volgens het Knooppuntennetwerk is dit onverhard, maar dat is het dus niet. Volg het fietspad tot de eerstvolgende straat die je moet dwarsen.
Wandel verder tot de volgende straat. Ga hier linksaf (Hoflandstraat) en wandel terug naar de Oostvleterenstraat die je dient te dwarsen. Aan de overzijde kom je aan een straat met de naam 'Rijstdreef'. Er staat een bord 'geen woningen' en dat het (voor wagens) verboden toegang is. Evenwel heb je hierlangs wel weides en velden, dus een boer zal je hier wel eens zien.
De straat begint verhard, maar gaat verderop over naar onverhard. Je passeert een beek/gracht en op het eind heb je een T-punt. Ga linksaf (water links) Wandel het pad tot aan de eerstvolgende kruising. Je wandelt puur in de velden en zal er buiten wat boerse geluiden en zielen weinig zien... enkel maar natuur. Dit is het deel waar je het meest van moet genieten.
Misschien dat er in de winterperiode hier gejaagd kan worden en voor jagende honden is het misschien ook aangeraden ze aangelijnd te houden tijdens het broedseizoen.
Op het kruispunt van wandelwegen, ga je naar links (rechts gaat eigenlijk niet, want je komt aan de Ijzer uit) zodat je verderop aan een huis (links) uitkomt. Wandel verder rechtdoor tot aan het eerste straatje verhard (Brabanthoek). Wandel rechtdoor, gaat over in steenslag. Verderop heb je rechts een gras/aardepad met een blauw bordje die je erop wijst dat je hier kan wandelen. De beek/gracht heb je links van je. Volg dit pad. Je komt 1 boerderij tegen en vanaf daar wordt het terug verhard. Volg het baantje (water links) tot aan de brug. Ondertussen zit je hier op de officiële Brabanthoek (wandeling toerisme west vlaanderen). Ga het bruggetje over- bankje rechts - Pad is eerst onverhard gras/aarde en gaat dan over in enkel gras op 't midden en 2 betonstroken.
Als je aan de straat komt, moet je linksaf en passeer je 'Zonnegloed' - een zoo vol geredde dieren. Hier kan het wat drukker zijn. Volg de straat verder tot je terug aan de kiezelweg bent. Je zal zien dat je hier daarnet al gewandeld hebt, dit stuk dien je dubbel te nemen. Waar je daarnet uit de Rijstdreef kwam (nu links van je), volg je de straat mee naar rechts (nog altijd Brabanthoek) en wandel je tot het eind. Hier vind je je wagen terug.


(gps)kaartje: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/lo-reninge-df-24367664

Foto's van de route:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14822.0.html


Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal