Auteur Topic: Elsegem - DF  (gelezen 2012 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.714
  • Geslacht: Man
Elsegem - DF
« Gepost op: april 28, 2018, 13:24:07 pm »
Startplaats: kerk Elsegem - Elsegemplein

Als je met je rug naar de deur van de kerk staat, wandel je naar rechts. Volg deze tot je aan een rood stenen electriciteitshuisje komt. Daar vlak naast heb je een trage weg die je recht naar Petegem aan de schelde brengt. Als je daar aan het einde gekomen bent, dien je slechts de straat over te steken en de trage weg te vervolgen.
Na een poos maakt het weggetje een kleine bocht naar rechts, zodat je op de oprijlaan van het aanwezige huis uitkomt.
Ga daar mee met de oprit, waardoor je aan de huizen belandt. De oprit maakt een draai naar links, maar wij kunnen gewoon rechtdoor.
Wandel tot je aan een T-punt komt, waar je kort naar links en dan weer naar rechts gaat. Wandel rechtdoor tot aan de kerk van Petegem. Ga rond de kerk door via het zebrapad over te steken en de straat aan de rechterzijde van de kerk mee te volgen. Je bocht mee naar links (rechtdoor heb je een straat met de naam 'Tussenwegel). Je komt uit op een andere straat, deze moet je oversteken. Aan de overzijde loopt een wegje tussen de huizen waardoor je op een nieuwe straat uitkomt. Volg mee naar rechts. Je komt aan de sportvelden van Petegem aan de Schelde
Blijf ernaast en volg dit paadje langs de sportvelden waarna het overloopt in een straatje. Volg tot eind. Aan het eind moet je even de straat volgen over de spoorweg. Kort voorbij de spoorweg heb je huisnummer 17 op je linkerzijde. Net na dit huis heb je een tussenwegje die je dient in te slaan. Volg deze tot het eind. Op het eind ga je naar links, terug de spoorweg over en vlak voorbij de spoorweg heb je rechts opnieuw een tussenwegje. Infrabel heeft ervoor gezorgd dat je over de volle lengte van de spoorweg je hond kan loslaten door er draad van 2m hoog te plaatsen.
Aan het eind van dit pad, ga je terug de spoorweg over en ook weer meteen naar links, zodat je het bos in kan duiken.
Na het bospad volg je de rustige straat mee naar links, zodat je voor de laatste keer verderop de spoorweg over moet en ook hier ga je meteen weer naar links... Kort verderop loopt het pad naar rechts en dwarst het de velden, zodat je wat later terug aan de 2vaks uitkomt. Ga deze rechtdoor, waarna je terug op je heenpad uitkomt. Sla rechtsaf en zo kom je terug in Elsegem uit


(gps)kaartje: https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/elsegem-els-en-pete-df-24367594

foto's van de route:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14823.0.html

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal