Auteur Topic: HEN - Silly - 3bossenroute (DF) 12km  (gelezen 2688 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
HEN - Silly - 3bossenroute (DF) 12km
« Gepost op: juli 23, 2017, 12:31:53 pm »
start: Kerk Silly  - Place Communale
Gezien het onder Wallonië valt... - In het nederlands heet de locatie Opzullik

Wil je dat heen en weer weggetje niet nemen, dan kan je ook starten vanaf de kerk St.- Marcou(rt), waar de track langsheen loopt.

startend vanuit Silly zo goed als meteen een trage weg op (huizenvrij), met als ondergrond aarde en gras en meer naar het eind toe, zie je de trapsgewijze kasseistenen. In omgekeerde richting is dat dus in 't begin :tong: Bovengekomen heb je een kapelletje... zodat je al kan bidden voor goed weer en een aangename wandeling.
Via wat verkeersluwe straat wandelen we naar het eerste bos (Bois de Silly), waarna we dat bos ondersteboven wandelen om zo via een verharde (verkeersluwe) straat richting St.- Marcou te stappen. In het bos heb je een picknickbank + rustbank, geen vuilnisbak. Aan de kerk van St.- Marcou heb je een rustbank. Vanaf de kerk moet je wat straat aanhouden, waarna we via een verhard weggetje eerst nog wat boerderij en huis dienen te passeren, alvorens uit te komen in een veldweg die ons het volgende bos injagen (Bois d'Enghien) - hier hebben we al een route lopen die enkel dit bos aandoet. In dit bos komen we aan een kapel, met bankjes waarop je even kan uitrusten. Vanaf de kapel gezien (met je rug ernaartoe) wandelen we rechtdoor, een breed pad op en houden deze aan tot aan het houten ventje, die links staat. Wij gaan naar rechts en volgen het paadje door het derde bos ( Bois de Ligne) om zo terug naar Bois de Silly te stappen. Het is het enigste pad dat je mag volgen, al de rest is privaat. Hou het jachtseizoen in de gaten, want gezien dit pad door een privaat bos loopt, kan/mag hier gejaagd worden. Normaal gezien wordt het wel aangekondigd, maar dit zie je natuurlijk pas wanneer je er bent. Nadat we terug uitkomen op een verhard wegje, nemen we nog 2 wandelpaden doorheen het bos van Silly, om dan terug via verhard (verkeersluw) uit te komen aan ons paadje van in het begin.

Veel wandelgenot.

(gps)kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=18777635

foto's juli 2017:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14603.0.html
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14613.0.html

wil je enkel in Bois d'Enghien wandelen? Dit is de link naar de route:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,8862.0.html
« Laatst bewerkt op: juli 23, 2017, 22:22:53 pm door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal