Auteur Topic: Nieuwe plannen voor losloopweide's omgeving Brugge  (gelezen 3556 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Loki

  • Wriemelkontje
  • *
  • Berichten: 454
  • Geslacht: Vrouw
Nieuwe plannen voor losloopweide's omgeving Brugge
« Gepost op: mei 08, 2016, 13:54:02 pm »
Via m'n broer te weten gekomen dat de gemeente Brugge van plan is om de komende jaren te investeren in nieuwe losloopweide's in de grote omgeving van Brugge.

Bij deze het desbetreffende artikel: Bron: Radio Exclusief. (http://radioexclusief.weebly.com/streeknieuws)


Oppositie blij dat voorstel hondenweides zal worden uitgevoerd te Brugge

5/6/2016

 
Foto
Brugge, vrijdag 6 mei 2016 - In september 2013 ondernamen raadsleden Eric Lagrou (NVA), Sammy Roelant (Groen) en Jean-Marie Deplancke (Open VLD) samen constructieve actie voor het opstarten van Hondenspeelweides in onze stad. Intussen nam het stadsbestuur dit voorstel over: er komen de volgende jaren verschillende hondenweides in Brugse deelgemeenten. De bedoeling is dat er in eerste instantie Hondenspeelweides komen in De koude Keuken in Sint-Andries (0,4 ha), Poelweg in Sint-Pieters (0,25 ha) en waarschijnlijk ook in het sportpark van Koolkerke. De oppositieraadsleden zijn tevreden met het succes van hun voorstel en willen opbouwend meewerken aan de realisatie. “Wij zijn zeer tevreden dat het constructieve en onderbouwde voorstel werd opgepikt en zal gerealiseerd worden. We blijven betrokken bij deze problematiek en daarom hebben we ook een aantal voorstellen voor de uitvoering.” zeggen de gemeenteraadsleden.

Meningen

Eric Lagrou: “Hondenspeelweides zijn uiteraard goed voor het dierenwelzijn, maar ze zijn ook een sociale meerwaarde. Voor bejaarden of mensen die in sociaal isolement leven kan het een kans zijn om anderen te ontmoeten. Om op een gezonde manier in beweging te zijn, ook. Het is daarom belangrijk dat de weides comfortabel zijn om te bezoeken, goed verlicht en veilig en makkelijk bereikbaar van op de openbare weg.” Jean-Marie Deplancke pikt in: “Het is meermaals aangetoond dat hondenspeelweides een meerwaarde zijn voor een propere en hygiënische stad. Hondenpoep blijft uit de wijken en straten, met de soms bijhorende. Het is zeer belangrijk dat er voldoende borden zijn die sensibiliseren over het netjes houden van het terrein. Misschien kunnen ook gratis poepzakjes helpen dit te realiseren.” Sammy Roelant vult aan: “De betrokkenheid van hondenclubs is een meerwaarde, hun engagement is goed voor het beheer en de goede gang van zaken. Anderzijds kan de nabijheid van de hondenclubs mensen aansporen zich bij de club aan te sluiten, wat dan weer een meerwaarde op het vlak van dierenwelzijn, maar ook op het vlak van veiligheid: getrainde honden zijn voorspelbaarder naar bijvoorbeeld kleine kinderen.”

Welzijn
​
“Maar uiteraard is ook dierenwelzijn een belangrijk reden om dit uit te voeren.” stelt Eric Lagrou. “Honden die weinig kunnen bewegen raken gefrustreerd, niet voor alle hondenrassen is een wandeling aan de leiband voldoende. Daarom zijn ruimtes om vrij rond te lopen een noodzaak.” “Het scheiden van kleine en grote honden in compartimenten kan overigens veel conflicten vermijden.” vult Jean-Marie Deplancke aan, “ zo kunnen honden én baasjes op een stressloze manier genieten van hun dier en de omgeving.” “We mogen ook niet vergeten dat dit een beschermende maatregel is voor de natuur. Als er geen voorziene plaatsen zijn waar honden vrij kunnen rondlopen, dan gebeurt dit des te meer in de vrij natuur. Zeker tijdens het broedseizoen of tijdens de winter als alle energie van wilde dieren moet worden bewaard kan dat een zeer slechte invloed hebben op het soortenbestand.” besluit Sammy Roelant. “Kortom, wij feliciteren het stadsbestuur met hun open geest en zullen samen met hen verder mee zoeken naar goede locaties voor de gemeenten die ook nog aan de beurt moeten komen, zoals de Binnenstad, Zeebrugge, Sint-Michiels...” beloven de drie raadsleden.

Erik Clyncke Eigen Berichtgeving.
" Vergeet niet dat je hond alles doet om je te behagen. Als de hond iets verkeerds doet, dan heb jij een fout gemaakt."

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30.773
  • Geslacht: Man
Re: Nieuwe plannen voor losloopweide's omgeving Brugge
« Reactie #1 Gepost op: mei 08, 2016, 23:48:39 pm »
fijn te lezen...

ik heb een mailtje gestuurd naar die radio voor die slechte link onderaan de tekst  :hihi:

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal