Auteur Topic: Pharos - 06/11/14  (gelezen 131638 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Andina

 • Blaffertje
 • *****
 • Berichten: 1.336
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #15 Gepost op: januari 05, 2015, 14:16:39 pm »
Leuk snoetje  :hartje:

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #16 Gepost op: januari 06, 2015, 00:11:08 am »
Zijn  :kakje: is gekomen deze avond... na alle heisa van de ganse dag :lol:

omstreeks 15u30 vertrokken naar de winkel om hem eens voor te stellen aan Wendy - die had laten weten dat ze dat 'dotje' weleens wou zien.

Eerst z'n leibandje, die hij gekregen heeft van mijn moeder. Halsbandje om de hals, duurt wat... een stuk of 3x tot ie wat rustig zat om het bandje dicht te klikken. Het leibandje zelf hou ik nog ff in de hand. Ik doe de voordeur open en laat hem naar buiten gaan.

Ik zet Pharos in de geleende draagzak. Met de bedoeling deze te gebruiken op wandelingen, open de deur en zet hem op de voorzetel. Hij lijkt er geen probleem mee te hebben, gaat nog wat op onderzoek op de bodem van de tas.

Ik ga naar mijn kant en stap in, start de motor...

halverwege begint ie te janken... ik heb maar even de radio uitgezet, die had nu geen nut. Ik had andere gezangen :lol: Tot ie doorhad dat hij eruit kon. Erover klom en over m'n versnellingspook kroop tot op mijn schoot en daar bleef liggen. Niet echt een veilige situatie, dus moest ik gaan nadenken wat ik kon doen in het terugkeren. Gelukkig was het niet ver meer.

Aan de winkel gestopt. Hij lag nog altijd rustig tegen me aan. Zijn lei(d)bandje aangedaan, uit de wagen gestapt. Zette hem op de grond en liet hem vrij zelf bepalen waarheen hij wou wandelen aan de lijn. Dat ging betrekkelijk goed... wandelde in de richting van de deur, dus dat was al een meevaller. Binnen in de winkel - was niet bang van de schuifdeur - eerst nog wat laten lopen en hem dan opgepakt. Daar ontmoette hij andere mensen, waaronder dus ook Wendy en een hondje die via een vereniging vanuit Spanje in België was geraakt.
Nadat ik nog wat Duck had gekocht voor Chucky, gingen we (Wendy en ik) naar buiten. Ik liet Pharos nog wat lopen... tot er een denderende kar in zijn richting kwam en hij zich probeerde te verbergen onder een fietsrek. Kwam er een chihuahua dag zeggen, maar dat vond ie toch niet fijn.. Ik vermoed dat hij de chihuahua schuldig achtte voor dat luid en gevaarlijke ding... Daarna heb ik gezegd dat dat niet mocht en is hij terug in m'n armen gevlogen. Aan de wagen koffer opengedaan, Duck in de koffer en dan hij erin. Deur van koffer dicht... hij ging liggen in een hoek van m'n koffer... Hij ziet me naar voor gaan en instappen en wil naar me toe. Alleen heb ik een ravijn tussen m'n platliggende zetel en de zetel waarop ik zit, met als gevolg dat hij daartussen was geraakt  :hihi: Ik heb hem er vantussen gevist. De draagtas wat verplaatst en hem op de zetel gelegd. Daar is hij blijven slapen tot we terug thuis waren. Thuis heeft ie nog stevig doorgeslapen in z'n bench... een plasstopje ertussen en dan op het kussen tussen de salontafel en de zetel... terug in slaap gevallen.

Ondertussen gemerkt en dat zal wel komen omdat Hans er vannacht bij was en ook omdat Hans hem eten geeft, dat hij enorm aan Hans begint te hangen. Hij volgt Hans overal... als Hans buiten is en zijn pantoffels staan binnen, gaat ie op de pantoffels liggen :lol: of hij jankt, zoals hij deze namiddag deed, toen ie zag dat Hans in de tuin bezig was en hij binnen zat...

Straks mag ik eten geven (joepie :lol:

De benchtraining verloopt heel goed, hij gaat er al uit zichzelf in. Hopelijk helpt dat wat voor deze nacht.

Heb hem eens wat gekamd, gaan we dagelijks herhalen, reageerde hij alvast niet op.

En hij zit al in zijn 'overal-tandjes-inzetten-fase' waardoor we vaak een 'nee' moeten gebruiken.

foto's van vandaag:

Benchtrainen


de lange flos is er ook één van Rasta's Benefiet


tis flossetijd


tandjes vijlen


Heeft je toch constant in 't oog he


gaat de eend attaqueren


en dan ... voor de eerste keer dat ie daar hangt...


bezig met werkzaamheden, gaat wat helpen :lol:
in slaap vallen (zie tekstje)en dit is deze avond:

begonnen


geschoven


einde


en toen moest Hans ff weg, nam ik er ook twee
nog een 23u filmpje« Laatst bewerkt op: januari 06, 2015, 00:28:50 am door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23.659
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #17 Gepost op: januari 06, 2015, 01:36:57 am »
Goed zo Pharos dat doe je allemaal al heel goed  :thumbs: :thumbs:
http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.

Offline Ilero

 • Slopertje
 • ****
 • Berichten: 10.666
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #18 Gepost op: januari 06, 2015, 07:50:28 am »
 :thumbs: :thumbs:

Hij doet het zo te lezen vrij goed.
Ik persoonlijk zou gewacht hebben om hem mee te nemen naar een winkel  :oops: Hij krijgt zo al veel indrukken en nieuwigheden over zich heen  :oops:

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #19 Gepost op: januari 06, 2015, 16:58:31 pm »
Dat is omdat ik een weekje verlof heb, dak hem zoveel mogelijk wil laten zien, want als ik gaan werken ben kan ik dat niet meer...

Nachten zijn niet zo goed... hij jankt nog veel.

Hans heeft er last van.

Daarnet al de stofzuiger klaargezet, ff aangestoken op zacht geluid... het viel nog goed mee om hem snoepjes te geven, terwijl het ding bromde.

Nu laten we de stofzuiger gewoon staan in de woonkamer, zodat ie dat rare ding moet passeren (zonder lawaai)

Straks naar de dierenarts voor een checkje.


Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Binno

 • Platsmoeltje
 • ***
 • Berichten: 4.379
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #20 Gepost op: januari 06, 2015, 18:36:51 pm »
Ik nam Moos ook al snel overal mee naartoe, zolang je niet overdrijft en hem ook zijn rust gunt vind ik daar niks mis mee.

Dat Pharos los in de auto op verkenning kon dat vind ik wel wat gevaarlijk eerlijk gezegd.  :eehm:

Hopelijk gaan de nachten ook snel wat rustiger worden, de eerste kunnen heel vermoeiend zijn als je constant uit je slaap gehaald wordt, of niet kan slapen.
Ik had Moos toen in de bench vlak naast het bed gezet en de eerste nacht hing ik dan met mijn arm uit bed om hem gerust te stellen, t.t.z. om te laten weten dat ik vlakbij was.
Hij sliep al snel heel de nacht door en dan kon de bench wat verder geschoven worden.
Ik geloof dat ik in het begin hem er 's nachts ook wel een keertje uitliet om een plasje te gaan doen maar dat heeft ook niet lang geduurd.
 
Misschien kan een Adaptil (DAP) verdamper in de plaats waar zijn bench staat ook wel helpen, dat heeft bij Gian destijds goed geholpen, zijn bench stond (en staat nog) in de living.
Een dekentje overhangen waarbij je ook één of meerdere zijkanten mee afschermt en zo een echt holletje creëert? :kweetni:
Ik denk maar mee hé. Succes! :thumbs:


Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #21 Gepost op: januari 06, 2015, 22:23:20 pm »
Bedankt voor de info. Iemand stelde ook voor om er een wekker (tiktoktiktok...) in de bench te zetten. Maar die hebben wij niet :lol:

Nu ligt ie bijv wel te slapen... met de deur open. dat lukt, maar vanaf je hem 'opsluit' is het hek van de dam.

In de wagen in de draagtas bijv is om doof van te worden en dan begint Chucky ook mee te janken, wellicht omdat het hem pijn aan de oren doet...

hij was niet los op verkenning... hij was wel los. Maar mijn honden zitten allemaal los achteraan...

Deze namiddag dus naar de dierenarts - werd gezond bevonden (was voor de socialisatie), intussen ook nog een inenting... piepte wel wat, maar dat lijkt me logisch... Binnen 14 dagen mogen we nog es terug... ook omdat ouwe Chucky en frisse Nuka nog moeten gaan voor hun inentingen.

Hij heeft op m'n schoot geslapen in de brasserie - dus daar herinnert ie zich niets meer van... Plasje gedaan, mooi in 't gras. De stenen slaat ie over en dat vind ik niet erg. Dan doet ie dat ook niet thuis, binnen.

want hij had op de mat geplast aan het fornuis deze morgen. Hans was niet rap genoeg om hem uit te laten.

Nu ligt ie dus in de bench, met de deur open... rustig te slapen.

Moesten we weten dat ie niets stuk bijt terwijl we zelf slapen, kan je het ook zo laten...

en de bench moeten we idd verplaatsen, zoals hij nu staat, staat ie niet goed.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline greatballsoffire

 • Deugenietje
 • *
 • Berichten: 3.520
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #22 Gepost op: januari 06, 2015, 22:28:40 pm »
Hij is een echt deugnietemanneke  :hihi: :thumbs: . Zo'n mooi drolleke .  :hartje:

Dat janken de 1ste nachten is heel normaal.  :wink: De pupjes zijn gewoon van dicht bij elkaar te liggen , nooit alleen te zijn en dan is dit plots allemaal weg . Eigenlijk is dit in hun ogen een echt trauma. ik weet nog dat Rita zei toen je tikte dat de 1ste nacht redelijk goed verlopen was. Wacht tot de vg nacht dan zal het wel veranderen  :hihi: :hihi: . Meestal is dit toch zo .

Een pup wordt bij ons altijd in een bench in de slaapkamer gezet en die staat dan naast mijn bed. Ik stop dan ook mijn vingers in de bench en spreek hen sussend toe zodat ze weten dat het allemaal zo erg niet is . Dit helpt . Dan janken ze nog een paar keer omdat ze moeten en dan is de nacht om en liggen zij te slapen en moeten de baasjes hun dag beginnen .  :hihi:  Maar ja , dan zie je dat lief schattig smoeleke en zie je die puppewup in de wereld rondhuppelen en dan moet je toch lachen met en door z'n fratsen . :hihi: .

Heb je er nog niet aan gedacht om van 4 keer eten per dag naar 3 keer per dag om te schakelen en dan de maaltijden van Chucky ook te verdelen in 3 portie's zodat hij dan ook even veel keer te eten krijgt .

Ik vind het wel goed dat hij overal mee naartoe gaat . Jong geleerd is oud gedaan  :hihi: .

Ik vind het kleur van zijn mand heel mooi .  :D  Wel opletten dat hij niet in zijn bench doet .Ik zag dat er ruimte is tussen het kussen en de achterkant vd bench. Soms gebeurt het dat hondjes die ruimte dan gebruiken om hun behoeften te doen . Dit doen ze zo omdat ze hun kussen niet willen bevuilen .

 

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #23 Gepost op: januari 06, 2015, 23:52:09 pm »
de bench is te groot voor in onze slaapkamer... en overdag zit ie er ook in van tijd tot tijd...  Zoals je gezien hebt, hangt er een speeltje in... dat is niet om te slapen eh :lol:

en voorlopig denk ik een oplossing te hebben... hij slaapt nu in zijn bench met een gedragen hemd (marcelleke) van Hans.. met het deurtje tegenaan. Hij maakte er niets van. We zullen zien of dat dat een oplossing is.

Ik dacht daaraan toen ik zag hoe ie bovenop de vuile was ging liggen in de badkamer...

De voeding houden we liever zo, omdat ze toch moeten aanpassen naar 2x daags.

Straks krijgt hij zijn 4de portie en dan ga ik ff naar buiten met Chucky. Doe ik sowieso op dat uur.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Binno

 • Platsmoeltje
 • ***
 • Berichten: 4.379
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #24 Gepost op: januari 07, 2015, 11:19:30 am »
Ik vind dat hij (en jullie :hihi:) dat al super doet!
Dat van dat marcelleke is inderdaad ook een goed gedacht. :thumbs:

De bench zou ik voorlopig 's nachts toch nog dicht laten denk ik, zeker tot na de tandenwissel,
anders zou hij dan weleens in 't een en 't ander zijn tandjes kunnen gaan zetten. :denk:


Offline rita

 • Verjaardagsbazin
 • Snoepertje
 • *****
 • Berichten: 2.828
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #25 Gepost op: januari 07, 2015, 14:03:27 pm »
Citaat
Een dekentje overhangen waarbij je ook één of meerdere zijkanten mee afschermt en zo een echt holletje creëert?


Heb ik ook al gezegd maar ja nie willen luisteren é .    Bij Chucky heb ik dat ook gedaan indertijd en die heeft nie lang gejankt , ze voelen zich meer beschermt daardoor .

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #26 Gepost op: januari 07, 2015, 20:55:45 pm »
er hangt een handdoek over :tong: al van de eerste dag, maakt niets uit.

om 1u gingen we slapen. Pharos lag al in de bench. Hans ging als eerste naar bed. Ik ben naar de keuken gegaan, Chucky's pot klaargezet op het aanrecht, daarna terug naar living, van living naar badkamer, van badkamer naar keuken... kortom: wat rondgewandeld. Hij kwam er terug uit, Tv uitgedaan nadat hij nog wat had gespeeld en daarna ging ie terug de bench in... bleef ie liggen. Wij naar bed.

stilte tot rond 2u. Dan begon ie ff te janken, ben ik naar hem toegegaan - toen ie niet meer jankte - nog een half uurke spelen en zot doen, daarna terug bench in en is hij terug naar dromenland vertrokken. Tot rond 5u30. Hans kwam kijken, maar na een poosje lag ie alweer te dommelen, tot hij omstreeks 8u25 terug lawaai begon te maken (in lichte mate)Eten geven. Barf - visdag (8u35)

daarna, omstreeks 9u45 vertrek ik met hem naar de markt, om hem eens onder de mensen te brengen. Op de arm - weegt al redelijk veel. Dierenarts gisteren liet hem op de weegschaal zitten en daar bedroeg zijn gewicht 4.3kg. Ik voel na een tripje zwembad Torhout - markt Torhout, mijn biceps al... Betrekkelijk weinig mensen die oh en ah zeggen... vroeger was een pup interessanter zeker? Niettemin vind ik het niet erg... uiteindelijk waren er maar 2 mensen die hem streelden. Na de markt en een goede autorit kwamen we aan de garage. Terwijl mijn wagen binnen was voor een nieuwe achterband, ging ik met hem ff naar het gras waar hij een plasje deed. Daarna bleef ik in de omgeving van het tankstation zitten. Geluiden van wagens, deuren die open en dicht werden gedaan, tanken zelf, babbelen. Aan de overzijde van de straat bouwen ze nieuwe bouwsels en ook daar komen geluiden uit voor. Na een 5tal minuten met m'n poep op een natte betonblok te hebben gezeten :lol: wandel ik met hem aan de leiband - wat hij héél goed doet, een eindje verder. Waarna ik hem terug optil tot we bij de kippen zijn. Ik had gehoopt dat het hondje ging buitenzitten, wat niet zo was. De kippen en de schapen er voorbij waren een goed alternatief :lol:
Naar de kippen keek ie niet echt om, maar ze zaten dan ook stil... de schapen kwamen sneller naar me toe (omdat ik wsl bleef stilstaan) en daar keek hij wel even van op. Eigenlijk had ik ook gehoopt enkele paarden te zien, maar ze zaten in de weides achter de gebouwen en daar kan ik niet bij. Met hem op de arm keer ik terug naar de garage, waar ze net m'n wagen buiten rijden. Nog wat praten met de garagist, daarna de wagen zien vertrekken en terugkomen en dan ga ik naar binnen om te betalen. Ik zet hem even op de grond, met het idee dat een betaling beter gaat als ie op de grond loopt/zit, maar de garagist laat wat lang op zich wachten en mr Pharos besluit de vuiltjes vantussen de mat te halen, wat ik niet zo fijn vind. Ik til hem terug op en kan betalen met hem op m'n arm.

Daarna gaan we terug naar huis. 12u05 krijgt hij zijn barf vis - wat normaal op 11u30 staat gepland. Chucky mag nadien Pharos' pot uitlikken.

In de namiddag lag hij te slapen toen ik vertrok met Chucky om met Nuka en hun vrienden Rietje, Djennie en Jess, te gaan wandelen.

Morgen wordt een rustdag... alleen gaat één van zijn baasjes (ik) gaan werken in de voormiddag. Eens zien hoe m'n ochtend gaat verlopen, zoals het zou moeten verlopen.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Riet

 • Zwemmertje
 • *****
 • Berichten: 19.970
 • Geslacht: Vrouw
  • DreamsForEternity
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #27 Gepost op: januari 07, 2015, 21:42:49 pm »
 :thumbs:

Offline Binno

 • Platsmoeltje
 • ***
 • Berichten: 4.379
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #28 Gepost op: januari 07, 2015, 22:46:25 pm »
 :thumbs:

er hangt een handdoek over :tong: al van de eerste dag, maakt niets uit.
dat handdoekske bovenop zijn bench van op de foto's? da's meer een afdakske, geen holleke :tong:


Citaat
Eten geven. Barf - visdag (8u35)
kvv van Barfmenu per toeval? (hebben ze hier vandaag ook gegeten)


Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30.773
 • Geslacht: Man
Re: Pharos - 06/11/14
« Reactie #29 Gepost op: januari 07, 2015, 23:09:21 pm »
kzal es vragen aan Hans hoe het precies heet of anders moet de fokster maar es reageren :tong:

tzijn lange witte worsten (diepgevroren) die we kunnen bestellen bij een dierenarts hier in Bredene.

nog wat foto's van vandaag:en dan draait ie zich... :lol:


Daarnet een snauw gekregen van Chucky omdat ie te dichtbij kwam... in plaats van weg te blijven van Chucky, gaat ie er opnieuw naartoe  :doh:


Honden maken geen lawaai, maar Muziek

 


SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal