Dogsfriendly

Hondse woorden => Wandelregio => West Vlaanderen => Topic gestart door: *~*DF*~* op december 02, 2017, 02:15:12 am

Titel: Lapscheure - DF
Bericht door: *~*DF*~* op december 02, 2017, 02:15:12 am
Lapscheure is een deelgemeente van Damme.
Ik parkeerde mijn wagen op de parkeerzone langsheen het kanaal, te vinden op het adres:
Damse vaart Oost in kruising met de Oude Westkapellestraat

Op deze manier kunnen we alvast 1 oversteek van de Natiënlaan (waar 90km/u mag gereden worden) gemeden worden.

U start vanaf dit parkeerplaatsje en gaat onder de brug door... (erboven loopt de Natiënlaan). Hier heeft u de keus...
Of u wandelt verder rechtdoor - en indien u een kleine hond hebt of u bent met meerdere personen (en grote honden), dan tilt u verderop uw hond over het hek heen...
Of u wandelt na de brug naar rechts en wandelt gelijk met de Natiënlaan tot aan de eerste straat op uw linkerzijde en wandelt zo het traject.

U moet weten in geval keuze 1 dat er bij het volgende hek, opnieuw overgetild dient te worden + dat er daar een bord staat met een 'verbod' voor honden.
Mijn voorstel is dat u keuze 1 pas uitvoert in de wintermaanden wanneer de schapen zich niet op dit stuk grond bevinden.
Gezien dit stuk grasland toebehoort aan een GR-pad, kan men u niet verbieden deze route te volgen.
Van waaruit u vertrekt staat er nergens een verbodsbord voor honden...

Het aantal jefkes werd gegeven volgens hoe de track (over het graspad) loopt.

U wandelt over het graspad naast het kanaal tot aan het andere eind, waar u terug over het hek moet via het overstapje. Links hebt u de handmatige overzet 'Kobus', maar u gaat naar rechts.
Op de hoek heeft u een boerderij.
ALS u keuze 2 hebt genomen, komt u hier via de straat ook op uit!
Vanaf het 'moordenaarsstraatje' gaat u naar links, vanaf keuze 2 (straat) gaat u gewoon rechtdoor.
U blijft de straat volgen tot u aan een boerderij komt, die rechts is gelegen van het pad. Daar kunt u ook afslaan naar rechts, maar wij gaan verder rechtdoor.
Het weggetje is redelijk beslijkt en ziet er onverhard uit. Pas de volgende afslag (voorbij de boerderij dus) slaat u af naar rechts.
U volgt deze straat (Groenedijk) tot aan de 2de afslag rechts (Vlienderhaag). Volg deze weg tot aan de 2vaks (Lapscheurestraat) om verderop de Natiënlaan over te steken.
Eénmaal u over bent, volgt u de straat (nog altijd Vlienderhaag) verder rechtdoor. Ietsje verderop heb je een onverhard boerenweggetje naar links. U volgt deze... Hij loopt zo goed als rechtdoor tot aan de 2vaks (zonder fiets/voetpad)  Vredestraat. Snel zorgen dat we hier weer weg zijn. We gaan naar rechts en nemen de eerstvolgende opnieuw rechts (Valslag). Ook hier loopt een GR-pad. We volgen het baantje tot voorbij de boerderij, waar het overgaat in onverhard. Volg het pad tot einde (komt terug uit op het straat 'Vlienderhaag'. Hier gaat u het water over, door linksaf te slaan. Volg de straat met de bocht mee en sla de eerste (in de bocht) af naar rechts. Volgens het verkeersbord loopt het dood - behalve voor fietsers. Het straatje kreeg de naam Landsdijk. Ook hier weer, wordt het verderop onverhard. U wandelt deze af, in de richting van de Natiënlaan. Wanneer u aan het huis uitkomt (links), gaat u linksaf de Oude Westkapellestraat op. Verderop vindt u uw auto terug.

(gps) kaartje - ook afprintbaar:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21305640

foto's december 2017
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14749.0.html
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal