Auteur Topic: Vl. Brabant - Wijngaardbergwandeling - Wezemaal *  (gelezen 3719 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline els

  • AdviesRaad
  • Racertje
  • *****
  • Berichten: 11659
  • Geslacht: Vrouw
Vl. Brabant - Wijngaardbergwandeling - Wezemaal *
« Gepost op: januari 29, 2009, 19:17:34 pm »
http://www.rotselaar.be/?SGREF=7366

Starten in de Beninksstraat op de parking aan het kapelletje, en links de veldweg in. Een eindje verder gaat het pad links de berg op en dan wordt het wel even 'klimmen'  :mrgreen: .
De bordjes onderweg zijn heel duidelijk (lange wandeling volgen), het pad loopt de hele tijd bergop en bergaf, grotendeels in de schaduw.
Bos dus, gevolgd door paden tussen de fruitbomen, een mooi stukje holle weg, natuurgebied, en het laatste stuk is weer door een heel mooi beukenbos.

Belangrijk : je loopt 2 maal door een schapengebied (aangeraden is om jagende of drijvende honden daar niet los te laten)
Ook de 'afbakening' van het 2de schapengebied is wat lastig : er liggen roosters in de grond waar hondenpoten heel gemakkelijk door kunnen trappen en dus letsels kunnen oplopen. Hond optillen is veruit het veiligste.

De laatste bergoplopende weg leidt naar een katholiek standbeeld, daarna is het nog een stukje bergaf en kom je tussen huizen. De bordjes daar leiden naar het dorpscentrum, voor honden minder interessant. Wij lopen daar dus naar links via de kapelstraat naar de auto.
Voor een apr├Ęs kan je dan per auto naar het centrum, vlak aan de kerk is een leuke taverne  8) .

Bij deze enkele impressies van onze wandeling op 29 april 2007 (toen nog maar 1 schapenweide)

http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php?topic=29.0
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php?topic=1102

(GPS)kaartje : http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13824562« Laatst bewerkt op: juli 23, 2016, 00:30:11 am door *~*DF*~* »