Auteur Topic: Brugge - Dudzeelse Polderroute DF ( 10km)  (gelezen 2360 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30931
  • Geslacht: Man
Brugge - Dudzeelse Polderroute DF ( 10km)
« Gepost op: maart 21, 2018, 01:16:12 am »
startplaats: parkeren kan je in de Zeevaartstraat - Brugge

Het loopt dood voor wagens, dus de enige wagens die je daar ziet, is van de locale bewoners (2 bestaande boerderijen anno 2018)

In een ver verleden bevond er zich hier een tea-room. Vanwege onteigening is deze verdwenen. Er was ook een veerpont, om in Lissewege te geraken... maar ook dit is verdwenen.
Het stuk is een restant van de originele achterhaven van Zeebrugge. In ruil om al de rest vol te planten met industrie, bleef dit stuk bewaard. Een wal werd er omheen aangebracht.

meer info:
https://www.vlm.be/nl/SiteCollectionDocuments/Persberichten/100610persberichtinrichtingswerkenDudzeelsePolder.pdf

van Natuurpunt:
Citaat
Tot slot moet een wandel- en fietsroute uitgestippeld worden met vogelkijkhutten en infoborden zodat iedereen van de Dudzeelse Polder kan genieten, aldus Natuurpunt.
die fietsroute hoeft niet :tong:

Routebeschrijving (voor diegene zonder wandelgps):
Parkeer je wagen op de daarvoor voorziene strook. Er zat een bordje van een aangelijnd hondje :wink:

Stap weg van de A11 en de andere straten. Het baantje maakt een bocht naar links. Verderop een bocht naar rechts.
Eerste afslag naar rechts, gewoon volgen. Aan de wal volg je het weggetje mee naar links en de volgende afslag neem je terug rechts.
Op het eind gaan we naar rechts. Blijven volgen tot aan de wal. Ga de wal op en stap erachter op onverhard verder. Meevolgen met de bocht naar links en je komt even later uit op een grote grasvlakte. Volgen tot het eind.
(wandel je niet op een zondag, wees voorzien op de straat - die weliswaar enkel naar industrie leidt) - blijf op het gras naar het eind toe, zoveel mogelijk links. Hier loopt een onverhard pad verder, gelijk mee met het water naar links. Op het eind sla je terug af naar links waardoor je op een kasseiweg uitkomt.
Verderop staat anno 2018 een boerderij. Hier wonen 2 honden - die van hun erf af kunnen. Ze hebben schrik als je het voortouw neemt, waardoor ze terug naar hun erf lopen.
Passeer de boerderij en wandel terug tot aan de wal. Op je rechterzijde heb je een bruggetje, gaat over het water. Verderop kan je naar links (voor de schuinaflopende zone). Hier volg je gewoon dit pad. Je kan maar één richting uit.
Oorspronkelijk liep dit pad gewoon langs het water, maar heden ten dage hebben de MTB's er hun werk van gemaakt, waardoor het pad af en toe een kronkel vertoont.
Het water heb je constant rechts. Hier is het bebost en door de bomen ook windvrij :wink:
Wandel tot het eind, bochtje volgen tot aan de vangrail. Je moet erover, zo kom je terug op het baantje van in 't doorgaan. Verderop - over het water heen - kan je je wagen alweer zien.

NOOT: als je 10km te lang vind, kan je het gedeelte vanaf de wal zo laten, door meteen het bruggetje op te gaan (in dit geval dan links van je).

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/dudzeelse-polder-23375690

foto's maart 2018:


« Laatst bewerkt op: maart 21, 2018, 21:02:48 pm door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek