Auteur Topic: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)  (gelezen 4180 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30021
 • Geslacht: Man
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #135 Gepost op: maart 13, 2018, 00:38:00 am »
12/03/'18 - Namiddag

Hans voelde zich niet zo goed... en 't is er niet op verbeterd gedurende de dag... ik heb hem aangestoken vermoed ik  :hihi:
'k Zat in de zetel rond 14u30 toen Pip eigenlijk 'lastig' deed. Hij sprong op de zijkant van de zetel (met zijn voorpoten) wellicht om me attent te maken op het feit dat ik anders ga wandelen...
Hij stond ook voor me en liet lichte korte blafjes horen...
Wist ik veel dat hij gewoon wou gaan plassen. 'k ben dat niet gewoon hé deze situatie.
Ik trok de deur open om Chucky te laten plassen, voordat ik vertrok met de hondjes richting Zedelgem en hij rende zo snel of zien mee naar buiten om daar een volle beek te verliezen tegen één van onze struiken. Ocharme  :oops:

Daarna heb ik hen in de wagen doen springen - pas als ik zeg dat het mag... want een nieuwe wagen wil je niet meteen vol krassen.
Nuka opgehaald. Hij moest weer grommen... :zucht: ik me kwaad gemaakt. Hij kijkt dan echt 'vals' naar haar, maar doet niets hé.
Op de wandeling is hij wel naar haar toegelopen en van zijn oren gemaakt tegen haar. Reden?  :kweetni: omdat ik me kwaad had gemaakt aan de wagen misschien?
Ze liep daar maar hé en uiteindelijk doet ze ook niets mis. Ze heeft 2x gerend - iets waar hij een vorige keer nog op had gereageerd - wat Pharos trouwens ook altijd deed. Net alsof ze niet mag sneller lopen dan hen... en vandaag mocht ze dat dus wel.

In de gelagzaal achteraf was hij eerst geïnteresseerd in de restjes die de vorige klanten aan een tafeltje verderop, had laten liggen. Maar ik heb dat na een poos verplaatst van de grond naar de tafel. Na een poosje wordt hij wel ongedurig...
maar nog altijd heb ik hem geen slechte dingen zien doen naar mensen die onze drank komen brengen.
Behalve een week geleden dat hij opsprong'... maar daar is niets negatiefs aan toch... alleen maar dat de man moest opletten dat de warme chocomelk in de kan bleef  :hihi:

Als ik thuiskom, mogen de honden - nadat ik hen gezegd heb dat ze dat mogen - uit de wagen springen.
Vroeger mocht Pharos er zomaar uit springen... en in 't begin dat we Pip hadden, liet ik hem dat ook doen, gewoon eruit.
Het is niet per sé omwille van de nieuwe wagen dat ik er nu de 'blijf' heb tussengestoken, maar wel omdat Pip Pharos aan de kant jaagt met een grom.
Net alsof hij tegen Pharos wil zeggen: "wachten jij, eerst ik (om te eten)." Maar dat heeft in principe niets nut, want de voordeur is nog dicht :tong:
Dus nu laat ik Pharos er eerst uit springen en de in de startblokken staande Pip - moet wachten. Als hij toch al eerst springt, moet ie er terug in en laat 'k hem nog wat wachten.
En dan is die deur nog altijd niet open... laat ik hem zitten aan de voordeur, sleutel in 't slot... als ie rechtop gaat staan, zeg ik terug zit en gaat ie terug zitten en pas wanneer ik zeg dat ie naar binnen mag, laat ik 'm gaat. In 2 stappen staat hij in de keuken... en daar moet ie toch weer wachten, want ik moest de potten nog klaarzetten :lol:

ik vraag me af ... Hans maakt altijd de potten eten klaar tegenwoordig, of Pip daardoor - omdat het eten al klaar staat en hij niet meer hoeft te wachten - zo'n grom-manier heeft ontwikkeld.
Want in het begin deed ie dat dus niet...
« Laatst bewerkt op: maart 13, 2018, 00:42:47 am door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline viviane

 • Krullebolleke
 • ***
 • Berichten: 998
 • Geslacht: Vrouw
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #136 Gepost op: maart 13, 2018, 17:59:12 pm »
 :thumbs:

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30021
 • Geslacht: Man
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #137 Gepost op: maart 14, 2018, 01:18:23 am »
13/03'18 - Shelties

deze morgen op stap met de hondjes. Chucky was terug mee. Ik kom vanachter de hoek, laat de broertjes los. Chucky laat ik altijd als eerste los, zodat deze op zijn gemak al vanalles kan opsnuiven... Beetje verder zie ik de dame al staan. Ze kwam net vanuit haar tuin. Pharos dolenthousiast recht naar Mila - het vrouwelijke kooikertje die 14d ouder is dan mijn broertjes.
Ze spelen samen. Pip bleef wat plakken, hij eet graag gras. Of het was puur toeval, maar die keer dat hij geen gras had gegeten op een wandeling, spoog hij gal... ik heb zo het stille vermoeden dat zijn maag gras nodig heeft... ik laat hem grazen en wandel verder. Chucky volgt mij. Pip komt afgelopen en ziet dat Pharos in spel is met Mila. Deze kent hij al, dus komt hij dichterbij tot bij Mila. Mila moet het niet weten dat er 2 heren om haar gunsten vragen en ze bijt van zich af. :lol: Ze laten elkaar even met rust en we wandelen op gezapig tempo verder. Tenslotte is opa Chucky mee, doorstappen moeten we niet doen... En de eigenares van Mila is ook niet van plan om verder te gaan dan dat ik ga. In de verte komt iemand af met 2 shelties. Ik zeg 'ik heb die nog nooit gezien' waarop de eigenares (Chantal) zegt: "Maar jawel, vanop de hoek." Aja, de die die altijd blaffen :lol: Ik zie ze zelden los. Pip ernaartoe en Pharos ernaartoe. Pharos besnuffelt ze allebei. Pip gaat weer de onzekere toer op. Om hem heen kijken, zijn oren plat tegen zijn hoofdje. Hij kijkt naar mij, terug naar de hondjes. Ze zijn van zijn grootte, komen niet naar hem toe en dat bevalt hem wel. Hij gaat zelf op onderzoek uit en merkt al snel dat ze niets van plan zijn. Ik roep Pharos weg van de shelties, want ééntje heeft last van z'n heupen en als Pharos te wild gaat doen, heeft dat hondje problemen. Ik snap het plaatje, gezien ook Chucky daar last van heeft. Terwijl de Shelties weg wandelen, rapen wij poep van onze honden op :lol: Daarna keren we terug. Op 't eind ben ik nog meegewandeld met de shelties, maar tvv die gehavende sheltie (laten we maar zeggen) heb ik Pharosje aangelijnd. Pip doet niets en al zeker niets geweldigs.
Na nog wat praten met de man, verlaat ik de locatie en keer terug naar huis.

Thuis heb ik Pip wat laten wachten, zoals gewoonlijk. Ik vraag me af wanneer hij gaat snappen dat baasje niet te paaien is :lol: Hij legt zich bij me neer, aan mijn voeten ... en elke keer ik beweeg of ergens heen ga, volgt hij me... Hij probeert me te lokken naar de garage waar zijn/Pharos' speeltjes liggen.
Uiteindelijk besluit ik met hem te spelen. Gezien Hans niet zo goed is en probeert te slapen in de zetel, neem ik ze mee naar buiten. Alletwee tuigje weer aan. Ik haak Pharos aan de lijn en Pip volgt me springend omdat ik zijn speeltje in de hand heb. Op het grasplein heb ik een paar keer met het speeltje gesmeten en dan probeer ik Pharos ook in gang te krijgen. Maar Pip heeft het gezien en pakt gewoon dat speeltje, nog voor Pharos kan reageren. Het begint lichtjes te regenen, dus besluit ik terug naar huis te keren. Binnen begin ik aan de afwas en probeer ik af en toe nog eens Pip te laten 'zoeken'. Ik laat af en toe de afwas daarvoor in de steek :lol:

13/03/'18 - Rapenburg

In de late namiddag zijn we naar een landweg geweest - ook al een hele poos geleden dat we daar nog zijn geweest. Er was veel water, iets wat ik dan weer niet had verwacht.

Bij de overstap van Nuka in mijn wagen, heb ik Pip er laten uitspringen. Hij gromt omdat hij weet dat Nuka er eerst in mag. Hij springt er na haar dan weer in en hij grommelde toch nog wat.
Hij is een beetje koppiger dan Pharos in den tijd was. Maar Pharos was natuurlijk nog puber, ... helemaal niet te vergelijken met een al gevormd karakter van ca 3j.

zoekt iets in 't water :lol:


Pharos mag er ook eens apart op
"Heb jij mijn stok?"


uitzicht


andere kant


precies veel water daar


Hij denkt iets gezien te hebben


met de neus het water in :lol:


Terwijl Nuka elders is...


En als afsluiter van de wandeling, toch nog eens plonsen


Oja... Pharosje durfde toch al een eigen stokje te nemen


Ik heb een paar keer Pip moeten wegjagen door middel van het weggooien van een andere stok. Pharos moet toch eens leren op zijn strepen te staan...de sul :lol:

In het etablissement achteraf was Pip lichtjes ongedurig. Wou niet meteen gaan liggen en als hij dan eens lag, duurde het niet lang... maar verder is hij toch braaf geweest.

Iemand had gezegd (ik had dat niet gehoord) dat ik mijn honden moet wassen :lol: ja... een natte hond ziet er keivies uit hé  :rolleyes:

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline viviane

 • Krullebolleke
 • ***
 • Berichten: 998
 • Geslacht: Vrouw
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #138 Gepost op: maart 14, 2018, 18:02:57 pm »
 :thumbs:

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30021
 • Geslacht: Man
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #139 Gepost op: maart 15, 2018, 12:27:21 pm »
In de voormiddag op wandel met Chucky, Pharos en Pip


Daarna gespeeld met Pip op het grasplein aan het begin van onze wijk... Pharos had ik mee - aangelijnd.
Nadat ik gespeeld heb met Pip, heb ik hem binnengelaten en ben ik buiten gebleven in de tuin met Pharos om hem ook wat te entertainen. Pip heeft ne keer geblaft. Hij was er niet akkoord mee :lol: maar voor de rest lukte dat wel.

In de namiddag naar Lissewege

14/03/'18 - Moeka

De eerste keer voor Pip dat hij Moeka leerde kennen. Moeka is een (volgens het baasje) een dominante Duitse Herder Teef.
't zal goed meegevallen zijn, want hij heeft er een paar keer mee willen spelen.

Pharos doet dit niet ...

wat ik wel jammer vind.

Er zijn mensen die zo'n mooie staart 'trimmen' - maw inkorten.


mooi hé?


Waar zijn die ganzen?


1x in 't veld gelopen, richting ganzen. Ik riep: 'kom Pip', geen reactie en toen ik riep "Pip, we zijn weg hé" was 't een spurt die hij inzette. Alleen was de weg naar mij doorspekt met grachtjes. Echt grappig om te zien... wel, niet, wel, niet (te zien). Die niet was ie het water aan het doorwaden. Nadeel was wel dat hij een echte moddergeur in zijn poten hangen had :lol:

achteraf nog Nuka teruggebracht naar de mama... 't was rustig in de zaak, dus niets te melden gezien alles dan ook rustig is.

En dan thuis weer 'getraind'. Pharos eerst uit de auto - Pip moet wachten. Dan mag ie ook.

's avonds bij het uitlaten liep Pharos naar het gras - vanaf ik zeg dat hij mag, en dan liep Pip ook achter hem aan al grommend. Dus beetje strenger zijn op sommige momenten.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30021
 • Geslacht: Man
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #140 Gepost op: maart 17, 2018, 01:18:52 am »
16/03/'18 - achterkomers

Terwijl ik al een poosje op stap was - Chucky was er ook terug bij, dan gaat het altijd wat trager, kwam de man met zijn 3 hondjes vanachter de hoek. Hij had een dochter mee - alé, dat vermoed ik toch :lol: - Pharos in een spurt naar de hondjes, dag gaan zeggen en willen spelen... Pip daarentegen kijkt naar waar z'n broer gaat... maar blijft bij mij. Af en toe kijkt hij over zijn schouder. Ze halen ons in, want Chucky is niet meer van de rapste natuurlijk. We keuvelen kort, Pip jaagt de Cocker weg - een korte duw met z'n neus van 'jij komt te dicht' - en we keren terug.

Meteen na thuiskomst een speeltje genomen en naar het grasplein. Hem wat laten spurten tot ie moe wordt. Naar onze tuin om hem te laten drinken en dan nog eens terugkeren voor nog een stuk of 3x. Niet teveel, want we willen niet dat hij zijn water terug uitspuugt. Daarna hem in huis gelaten... speeltje gehaald van Pharos en met Pharos naar buiten. Pip paar maal geblaft. Zou dat de reden zijn dat Pharos er weinig zin in had?

Namiddag zijn we naar Ruddervoorde geweest, toertje verkennen van ca 7km.

Terwijl ik sta te wachten om een straat over te steken, komt er achter mij iemand op straat staan... een toezichter van 't school. Pip vond haar bedreigend - fluohesje en die stok in de lucht - en begon te blaffen. Enige dagen terug had hij ook al een grommoment gehad vanwege een wagen achter ons in het donker. Vreemd, want dat komt hij wel vaker tegen. Het kan natuurlijk zijn dat die mensen rare gebaren aan het maken waren op dat moment. Dat kon ik niet zien.

Pip had soms prut in zijn oren... 1x is het hem vergeven, hij moest dringend  :kakje: maar voor de andere keren niet. :grrr:

Na de wandeling ben ik naar La Brasserie gegaan. Er zat iemand met 2 honden op het terras. Hij was me daarnet al gepasseerd toen m'n honden nog in de wagen zat. Hij wist dat ik zou komen en toch ging ie aan de eerste tafel gaan zitten. Pip deed niets, teveel onder de indruk van hun geweldigheid vermoed ik. Hij wou wel zelf snuffelen, maar heb ze alledrie rap mee naar binnen genomen.
De man werd zo goed als meegesleurd door zijn Duitse Herder... Er was dus geen mogelijkheid om nog ff te rusten :tong: Had mijn moeder nu eens komen helpen, want haar eigen hond had gekozen voor een andere wandelroute, waardoor ik bijna over haar heen struikelde bij het binnenkomen...

Toen de man ietsje later ook naar binnen kwam met zijn honden, bleef Pip mooi liggen.
Beetje later deed de zoon van de man de Duitse Herder weer naar buiten. De DH blafte naar Pip en daar moest Pip blijkbaar op reageren  :zucht: :hihi:
Verder is ie braaf gebleven... hij kauwt graag op de vingers en likt graag gans je hand af... maar das niets om af te leren :lol:

Hij kon een poosje los... tot bleek dat dit baantje toch ietsje te druk was


Hier is 't natuurlijk beter :lol: (zondag ook geweest)


Via enkele boomstronken op de balen geraakt... Hij viel dan eerst nog met z'n poep tussen de 2 balen :mrgreen:


Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline viviane

 • Krullebolleke
 • ***
 • Berichten: 998
 • Geslacht: Vrouw
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #141 Gepost op: maart 17, 2018, 17:58:26 pm »
Mooi

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30021
 • Geslacht: Man
Re: Kooikerhondje Winja's - Noodles-Pip Van de Kytomba ((broer van Pharos)
« Reactie #142 Gepost op: maart 17, 2018, 20:56:21 pm »
Op 17/03/'18 is er bijster weinig gebeurd. De honden die hij zag, bekeek ie enkel vanop afstand, iets wat ik aangenaam vind...
En hij mocht voor de verandering eens op de zetel liggen tussen mama en mij in de zaak. Het was er toch kalm.

Honden maken geen lawaai, maar Muziek