Auteur Topic: Ghyvelde - Circuit de la dune Fossile  (gelezen 1579 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30961
  • Geslacht: Man
Ghyvelde - Circuit de la dune Fossile
« Gepost op: januari 07, 2018, 22:07:48 pm »
Startplaats oorspronkelijk vanaf de kerk van Ghyvelde.
Wij starten vanaf Rue de la Frontière ca nr 58 (thv de sportvelden)

Meteen ernaast heb je een weggetje die je de duinen inleidt. Volg het pad - je bent ingesloten door de ene zijde de sportvelden en de andere kant - met hokjesdraad afgezet - de duinen.
Blijf gewoon rechtdoor wandelen tot je aan een splitsing komt (bosgebied). Aan de splitsing, volg je linksaf die je naar een vervallen betonnen gebouw leidt. Je kan er volledig omheen wandelen, waarna je nog een vleermuisbunker tegenkomt op je rechterzijde. Er staat een verbodsteken op. Volg het pad en verlaat op deze manier het bos, waardoor je terug in de open vlakte uitkomt. Alles is mooi afgezet met vooral hokjesdraad. Zelfs jachthonden geraken hier niet in de duinen zelf. Verderop veranderd de draad wel en is de zone ook ruimer om te wandelen. Waar je opnieuw aan een splitsing komt, hangt ook een bordje met de aanduiding van Circuit de la dune Fossile. Je kan kiezen welke kant je opgaat. Maar de track (gps) stuurt je naar links. Je kan niet anders dan het verharde pad volgen. Verderop heb je op je linkerzijde een grote plas water (je kan er niet bij). Verder - voorbij de plas water reeds - kan je het verharde pad rechtdoor volgen of naar rechts in de hoogte over een zandheuvel. Er staan houten paaltjes. Ga de zandheuvel over en volg verder het pad. Op het eind van dit pad heb je een zigzagje in hout, waardoor je de duinen verlaat. Volg het pad rechtdoor en wandel tot aan straat waar 2 vlaggen staan. Een Belgische en een Franse. Anno 2018 staat er aan de overzijde van de straat ook een café'tje, of het was ooit ene... in het frans staat er als titel op 'retour de la chasse'. Aan de vlaggen moet je rechtsaf en volg het zandpaadje naast de straat. Verderop toont alweer een aanduiding van het pad Circuit de la dune Fossile, je de weg naar rechts. Op die manier verlaat je de verharde straat en kom je aan de achterzijde van een camping. Kort daarna kom je uit op de straat (in principe dus een hoek afgestoken) waar een parkeerzone is voorzien. Wandel mee met de straat, waarna je ietsje verderop terug op een zandpad uitkomt, die je naast de straat verder stuurt. Dit stukje is niet zo leuk als je hondje niet goed luistert - je lijnt hem dan het best aan. Dit stuk is ca 1km lang. Wanneer je terug aan bomen komt, moet je via het hek naar rechts, zodat je terug aan de duinen komt. Het pad is hier verhard. Verderop kom je terug aan de splitsing, waarbij je naar links gaat, terug het zand in. Volg het pad - want dit heb je al genomen in het doorstappen - tot aan de bomen. Blijf links, zodat je zonder het ommetje aan de ruiïnes en het vleermuisgebouw - terug naar je wagen kan. Het pad gaat linksaf... waarna je terug aan de sportvelden uitkomt.

Volgens het bord die aan bijna elke ingang staat... zouden honden er niet mogen komen gedurende de periode van 1 februari tot 1 oktober.
(iets wat vreemd is, want bij mijn eerste bezoek was het juli en het liep er redelijk vol van andere eigenaren met hondjes)

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/ghyvelde-dunes-des-fossiles-df-10247128

foto's januari 2018
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14785.0.html
« Laatst bewerkt op: januari 08, 2018, 00:25:30 am door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek