Auteur Topic: D - 4 routes vanuit Süstrum-Moor  (gelezen 1581 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30975
  • Geslacht: Man
D - 4 routes vanuit Süstrum-Moor
« Gepost op: mei 26, 2017, 11:18:20 am »
Alle 4 de routes starten vanaf vakantiehuis www.twisterhof.nl - Zollstrasse 1- Süstrum-Moor

Route 1 & 2 gaan het Duitse land in, via het fiets/wandelwegje 'Groentje'
(opmerking: voor zowel route 1 als route 2: heb je een jachthond en je kan hem niet tot de orde roepen wanneer hij een 'wild' dier ziet, hou deze dan aangelijnd. Op beide routes tref je hertjes aan, die genieten van de beek die naast het grenspad loopt.)

Route 3 gaat meteen rechtsaf vanaf het vakantiehuis en gaat richting centrum Süstrum-Moor
Route 4 die het land Nederland verkent, gaat eveneens via het fiets/wandelweg Groentje.


Route 1 verkent via de eerste 5km de grens van beider landen, waarna we bij deze route afwijken naar het Duitse vasteland om via stille, verharde, straten en onverharde wegels terug te keren naar het startpunt. Onderweg komen we zelden een huis/boerderij tegen... Op bepaalde locaties is het er zo hemels stil, dat je enkel de natuur hoort... en je eigen voetstappen. Bomen zorgen voor schaduw, maar er is geen bos in de route terug te vinden, wel af en toe een 'gracht' of beek zoals je het noemen wil. Voorzie bij mooi weer zowel voor je hond als voor jezelf voldoende drinken.

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17928675

foto's mei 2017:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14566.0.html

Route 2 gaat de andere kant uit van het grenspad en ook hier bewandel je de grens van beide landen voor een duur van ca 5km. Na deze 5km kom je aan een brugje waar een schuilhut je beschutting biedt. Hier moeten we heel even een 2vaks volgen, maar dankzij de Duitse regering, kunnen we op een fietspad die afgescheiden is van de baan, verder doorstappen naar het eerste wegje rechtsaf - hier staat een 'openluchtbank' waarna we uitkomen op een rustige, overzichtelijke doch verharde straat. Na een poos slaan we nog eens af om tussen de bomen een 'steegje' te bewandelen, waarna we terug verderstappen op onverhard om zo terug uit te komen aan onze startplaats.

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17928711

foto's mei 2017:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14565.0.html

Route 3 brengt ons naar de windmolens die - vanuit ons standpunt gezien - achter het centrum van Süstrum-Moor worden gebouwd. 2 molens staan héél dicht tegen de straat aan... Als je naar boven kijkt, zie je de wieken vlak boven je hoofd zoeven (volgens dat de wind waait uiteraard). Na wat verhard die hier minder overzichtelijk is, wegens voldoende groene bebouwing, kom je aan een onverharde wegel die je verderop op een brede 1vaks brengt, helaas zonder fietspad deze keer. Je wandelt verderop voorbij een (anno 2017) hondenhotel en nog ietsje verder passeer je de straat die je naar het centrum van Süstrum-Moor leidt. We steken de straat over en komen op een verkeersluwe straat (hondjes kunnen los) waarna we nog 1x een fietspad - ditmaal wel aanwezig - afgescheiden van de baan, dienen te nemen, waarna we op de 'Weststraat' uitkomen waar zelden een wagen rijdt. Zo komen we terug uit op onze startplaats.

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17928748

foto's mei 2017:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14567.0.html

Route 4 laat ons wandelen naar het meest nabije bos en als enigste het Nederlandse vlakke land aandoet. We wandelen doorheen het bos en genieten van de stilte in dit bos... Na het bos moeten we helaas even over verhard. Als je alleen bent en je hebt honden die goed luisteren, kunnen zij hier gerust los. In groep moet je goed kijken of er een wagen komt en is het misschien aangeraden - volgens dat u uw hond hebt opgevoed - om deze aangelijnd te laten. Verderop - na het 2de linkse huis - kunnen we een voetweg op. Deze werd eerder al aangekondigd dmv een bordje <- Voetweg, maar op de bewuste plaats zelf staat er geen vermelding. Voor het 2de huis heb je namelijk al een onverharde afslag, maar deze komt verderop gewoon in de velden uit... NA het 2de huis dus... Afslaan naar links en blijven volgen tot je terug aan het weggetje komt die je in het doorgaan al hebt gehad. Daarna vervolg je dezelfde route terug naar het vakantiehuis.

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17928796

foto's mei 2017:
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14568.0.html
-
« Laatst bewerkt op: mei 26, 2017, 23:53:43 pm door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek