Auteur Topic: 01 oktober 2017 - de uitleg  (gelezen 718 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

 • Administrator
 • Grijze Snoet
 • *****
 • Berichten: 30211
 • Geslacht: Man
01 oktober 2017 - de uitleg
« Gepost op: maart 20, 2017, 12:19:57 pm »
Graag wens ik m'n forumleden alvast te informeren wat er zal gebeuren op 01 oktober 2017

Zoals iedereen wel weet organiseerden we al een tiental jaar een hondenwandeling... eerst op het derde weekend van oktober, dan op het tweede weekend van oktober en uiteindelijk sinds het jaar dat 4 oktober op een zondag viel, in het eerste weekend van oktober.

De naam Kranige Pootjes was een mooi gekozen naam en komt voort uit het brein van ikke :tong: bestond al lang voordat het forum effectief bestond en met name gebruikt in het boekje die ik vroeger maakte voor de hondenschool. Het was een benaming voor een 'afdeling' waarin ik een wandelavontuur kenbaar maakte.

Later werd de naam overgenomen naar het forum waar je je wandelafspraak kon plaatsen.

Het eerste jaar van de Kranige Pootjes ging door vanuit de refter van een staatsschool... Maar de ligging was er niet ideaal, dus werd gezocht naar een betere optie en dat werd een cultuurzaal van de gemeente Zedelgem waar we voor een interessante prijs de zalen konden huren.

Echter hebben ze sinds 2016 besloten om te doen zoals vele andere gemeentes: eigen verenigingen eerst (klinkt nogal vlaams-belangachtig) waardoor ten eerste onze wandeldatum in het gedrang kwam + de prijs x3 werd gedaan en daarbovenop de opkuis volledig in handen ligt van de niet-gemeentelijke vereniging...

Er werd even uitgezien naar een zaal in de gemeente Snellegem maar ook daar viel de prijs hoger uit dan verwacht...

Tevens hebben we op onze laatste Kranige Pootjes te maken gehad met een pijltjespakker, die maar liefst 30 pijlen in één keer heeft meegegraaid...
De persoon die dit heeft gedaan mag er fier op zijn...

Daarom wil Dogsfriendly.be het dit jaar over een andere boeg gooien.

We vonden een tea-room bereid om ons toe te laten er de inschrijvingen te laten doorgaan
&
de wandeling gaat door in een vorm van 'zoektocht' vandaar ook de benaming 'Snuffelsnoetjes'

Er wordt pijlloos gewerkt, maar door middel van een kaartje waarop duidelijk herkenbare punten staan aangeduid, vind je je weg doorheen het centrum van Zedelgem op een hondvriendelijke manier. Gebieden waar de honden los kunnen worden afgewisseld met stukjes straat...

Onderweg worden (zoek)opdrachten voorzien... deze mensen kunnen/zullen je ook verder begeleiden, mocht je iets niet begrijpen op de kaart.

Als alle zoekopdrachten zijn afgerond en je je papier met de antwoorden en je gegevens in de tea-room hebt afgegeven, kan je een hondenkussen winnen, met dank aan Maxizoo België en/of een uitje richting Les Gicons (Dogsholiday frankrijk) of een uitje naar Chez Maranao (B&B belgische ardennen)

Deze wandeling wordt voorzien voor het asiel in Servië omdat we geen standen kunnen plaatsen in de tea-room noch kunnen we een tombola voorzien.

Hopende jullie te mogen zien op 01 oktober... omdat we eens wat anders willen doen dan een doorsnee-wandelevent...

Tim


Honden maken geen lawaai, maar Muziek

Offline Xtreme Taz

 • Grompot
 • **
 • Berichten: 23868
 • Geslacht: Vrouw
  • Xtreme Nails
Re: 01 oktober 2017 - de uitleg
« Reactie #1 Gepost op: maart 20, 2017, 13:05:44 pm »
Genoteerd  :thumbs:
http://www.bloggen.be/cairn/

The road to my heart is paved with paw prints.