Auteur Topic: Ruiselede - Rondom Kruiskerke (DF) 17km  (gelezen 803 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline *~*DF*~*

  • Administrator
  • Grijze Snoet
  • *****
  • Berichten: 30964
  • Geslacht: Man
Ruiselede - Rondom Kruiskerke (DF) 17km
« Gepost op: september 01, 2017, 22:58:19 pm »
Om het wat deftig aan te kleden tvv hondeneigenaren die graag hun hondje lossen, ...

helaas ook wat straat, waaronder 1x dankzij de boer die vind dat de enkele meters landweg naast z'n deur, privaat hoort te zijn...

Startplaats: Hageland thv nr 15 te Aalter. Daar kunnen toch redelijk wat wagens staan zonder dat het fietsverkeer wordt gestoord.

Meteen een rustig wegje op, die overgaat in onverhard.

We trotseren eerst een landweg, die vroeger gemakkelijk te verbinden was met het Parochieveld (of tegenwoordig het Ruiseleeds Veld), maar een snoodaard vond het leuk om die voor zichzelf te houden... waardoor we een ommetje dienen te maken langsheen wat verhard toebehorend aan de gemeente Kruiskerke, deelgemeente van Ruiselede.
Na dat beetje straat - dat verwaarloosbaar kan genoemd worden binnen de 17km die we afwandelen - komen we dus terecht in het Parochieveld, waarna we verder doorstappen binnen de Vorte Bossen, waar Natuurpunt een rode wandeling heeft aangelegd. Na deze bossen, moeten we op verhard verder (Bruwaanstraat) waarna we uitkomen op de 2vaksbaan 'Bruggesteenweg'. Een minpuntje in de route, vooral omdat er nergens een voet- noch fietspad te bespeuren is. Gelukkig is het er niet megadruk, waardoor je de wagens wel hoort komen.
Verderop mag je rechtsaf, een grintwegje op, die verderop overgaat in verhard. Op dat punt zou je moeten links weg kunnen, maar de landbouwer vind het zo te zien niet leuk dat je dat stukje weg naast zijn boerderij afstapt... dus gaan we verder rechtdoor, waardoor we terug op straat uitkomen. Een twijfelaar zoals we zeggen... Net niet genoeg plaats om met 2 wagens tegelijk te passeren. Hier mogen ze 70 rijden... Ietsje verder - vlak voor het kruispunt - gaan we de velden in, dit is een MTB-paadje. Er staat een paaltje ter bevestiging. Zo komen we aan de andere kant van dat 'verboden wegje'. Daar gaan we rechtsaf, onverhard tot aan de 2vaks, de Wingensesteenweg. Efkes dienen we deze te volgen naar links... bocht meevolgen naar rechts en verderop 1ste straatje (Klaphullestraat) inslaan en volgen tot eind. Je hoeft nergens af te slaan. Op het eind kom je aan een T-punt, waar je als fietser/wandelaar rechtdoor kan, een onverhard paadje op. Dit doen we... Hier wandelen we tot aan het pad die schuin links terugkeert... waardoor we op een boerderij uitkomen. Hier gaan we rechtsaf (je kan niet anders) waarop je een straat dient over te steken en je in de Aaltervoetweg uitkomt. Helaas genoeg is dit geen voetweg, maar een 'boerenbaantje'. Het volgende straatje linksaf slaan (axpoelmolenstraat) en volgen tot het kruispunt. Daar gaan we rechtsaf, de straat draagt nog altijd dezelfde naam. Hondje Nuka van mijn moeder (11j en jachthond) liep hier los. Dat zegt voldoende over hoe druk het daar maar is. Na enige tijd kan je rechtsaf. Er staat een knooppuntenpaal, we gaan naar nr 2. Dit mag je volgen tot einde. Er staat onderweg wel een 'private weg' maar deze is niet van toepassing, vanwege het knooppunt. Op het eind van deze leuke, onverharde weg, komen we aan de straat Schoonberg, die we kort naar rechts dienen te volgen. Op het Kruispunt, neem je de 2de links (Bollebekstraat). Kort verderop (hondjes kunnen hier terug los), kan je een bosgebiedje betreden. Het is een paardenpad... Je volgt tot eind, waar je op een verharde straat uitkomt - ook alweer verkeersluw. Naar rechts wandelen, tot je terug op de rand van een bosgebied (Hooggoed) uitkomt. Hier sla je opnieuw het paardenpad in... je blijft het volgen tot voorbij het huis. EĆ©nmaal voorbij het huis, sla je de eerste mogelijkheid naar gewoon wandelpad in (rechtsaf) en dan wandel je eigenlijk naast het paardenpad verder. Verderop heb je een kruispunt van bospaden. Afslaan naar links, waardoor je terug op het paardenpad uitkomt. Deze dien je te volgen tot eind. Op het eind ga je naar links en daar vind je je wagen terug :wink:

(gps)kaartje:
https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19507843

foto's september 2017
http://www.dogsfriendly.be/mijnforum/index.php/topic,14645.0.html
« Laatst bewerkt op: september 02, 2017, 00:48:16 am door *~*DF*~* »

Honden maken geen lawaai, maar Muziek